Ландік вважає, що у конфлікті з LB.ua без суду не обійтися

26 Липня 2012
11504
26 Липня 2012
15:21

Ландік вважає, що у конфлікті з LB.ua без суду не обійтися

11504
Депутат сподівається отримати прецедент розмежування особистого й суспільного
Ландік вважає, що у конфлікті з LB.ua без суду не обійтися

Народний депутат Володимир Ландік вважає, що вичерпати конфлікт із інтернет-виданням LB.ua можна завдяки «неупередженому розслідуванню» та суду. Про це він заявив у відкритому листі до журналістів LB.ua та інших представників ЗМІ, який розміщений на сайті «Ірта-fax».

 

«Розібравшись з причиною порушення справи, я дійсно тепер вважаю, що її неупереджене розслідування є найбільш прийнятним виходом із ситуації, що склалася навколо звинувачень "Лівого берега"», - пише Володимир Ландік.

 

За словами депутата, «тільки рішення суду може розставити всі крапки над "і"».

 

Народний депутат сподівається, що в результаті «чесного і неупередженого розслідування» учасники процесу отримають «важливий прецедент розмежування особистого й суспільного». «Таким чином, громадяни нашої країни отримають можливість захищати свої конституційні права в суді», - говорить він.

 

18 липня прокуратура Печерського району Києва порушила кримінальну справу за фактом порушення таємниці листування депутата Володимира Ландіка - за результатами перевірки заяви нардепа від 21 червня.

 

Прокурор міста Києва Анатолій Мельник повідомив, що вранці 5 липня Володимир Ландік надіслав заяву, у якій просив припинити цю перевірку і відмовлявся від претензій. «Після обіду цього ж дня надходить від нього заява, у якій він просить продовжити проведення перевірки», - розповів прокурор, уточнивши, що ця заява адресується прокурору Печерського району та Генеральній прокуратурі України.

 

Для того, щоб уточнити остаточну позицію депутата із цього питання, його запросили до прокуратури міста для пояснень, де 13 липня розповіли про відповідальність за надання завідомо неправдивих свідчень. У своїх поясненнях Володимир Ландік розповів, що вимагає продовження перевірки у зв'язку з діями видання LB.ua.

 

Сам Володимир Ландік заперечував інформацію про те, що він подав нову заяву з проханням продовжувати перевірку інтернет-видання LB.ua.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11504
Читайте також
31.07.2012 18:12
Пріска Орсонно, Оксана Романюк, «Репортери без кордонів», для «Детектор медіа»
20 571
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду