Міжнародні організації закликають припинити тиск податкової на ТВі

20 Липня 2012
12809
20 Липня 2012
15:22

Міжнародні організації закликають припинити тиск податкової на ТВі

12809
Міжнародні організації закликають припинити тиск податкової на ТВі

Міжнародні правозахисні організації «Артикль 19», Freedom House, «Репортери без кордонів» та фундація «Відкрите суспільство» закликають українську владу припинити переслідування телеканалу ТВі і забезпечити свободу ЗМІ та свободу слова в Україні. Про це йдеться у відкритому листі організацій.

 

12 липня посадові особи податкових органів провели обшук в офісі ТВі у Києві, керуючись кримінальною справою, порушеною проти генерального директора телеканалу Миколи Княжицького за фактом ухиляння від сплати податків в особливо великих розмірах. «Такий рейд паралізував роботу каналу, порушивши графік виходу програм. Ми вважаємо, що дії представників податкових органів є невідповідними і такими, що порушують права ТВі на свободу висловлювання», - йдеться у відкритому листі.

 

Організації закликають владу зупинити тиск на ТВі і на його директора Миколу Княжицького, провести незалежне і незаангажоване парламентське розслідування рейду податківців на офіс ТВі, відшкодувати збитки ТВі за тимчасове втручання у роботу 12 липня, утриматись від будь-яких дій, що можуть негативно вплинути на свободу медіа в Україні.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», податкова міліція міста Києва порушила кримінальну справу проти Миколи Княжицького, генерального директора телеканалу ТВі. Зранку 12 липня до офісу телерадіокомпанії «Телерадіосвіт» (телеканал ТВі) прийшли п'ятеро співробітників податкової міліції з постановою суду про виїмку документів. Податківці вважають, що телеканал недоплатив державі податків через неправильне формування кредиту з податку на додану вартість.

 

Згодом керівник прес-служби ДПС в Києві Микола Ковтуненко повідомив, що кримінальну справу проти Миколи Княжицького порушено за ухилення від сплати податків на суму понад 3 млн гривень (ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу: умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).

 

З постанови про порушення кримінальної справи відомо, що Микола Княжицький як службова особа «з метою ухилення від сплати податків» у рядку «26» декларацій з податку на додану вартість (залишок, що після бюджетного відшкодування включається до складу податкового кредиту) умисне зазначив суму ПДВ у розмірі 6 млн 391 тис. 990 грн та використовував її для зменшення податкових зобов'язань у період з грудня 2010 року по грудень 2011 року, що призвело до несплати в бюджет 3 млн 25 тис. 211 грн.

 

Сам Микола Княжицький наполягає на тому, що це не канал недоплатив державі, а держава має відшкодувати каналу ПДВ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12809
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду