«Репортери без кордонів» заявляють про залякування українських журналістів перед виборами

20 Липня 2012
15683
20 Липня 2012
12:25

«Репортери без кордонів» заявляють про залякування українських журналістів перед виборами

15683
«Щоб вони не повідомляли критично про владу Віктора Януковича та партій, що його підтримують»
«Репортери без кордонів» заявляють про залякування українських журналістів перед виборами

Міжнародна журналістська організація «Репортери без кордонів» вважає тиском на ЗМІ події довкола інтернет-видання LB.ua і телеканалу ТВі. Про це в інтерв'ю «Німецький хвилі» (Deutsche Welle) сказав керівник берлінського відділення «Репортерів без кордонів» Кристіан Мір.

 

«На наш погляд, обидва ці випадки - довкола порталу "Лівий берег" і телеканалу ТВi перебувають у великому спектрі нападів на журналістів в Україні. "Репортери без кордонів" весь час фіксують це, наприклад, минулого року було щонайменше 35 нападів на журналістів. Обидва теперішні випадки - з порталом LB.ua і телеканалом ТВi - цілком вписуються у панораму нападів на журналістів і порушень свободи слова», - сказав пан Мір.

 

«Ми вважаємо, що напередодні виборів журналістів особливо залякують. Це те, що весь час нас турбувало. "Репортери без кордонів" повідомляли про побоювання, що перед виборами журналістів можуть особливо залякувати, щоб вони не повідомляли критично про владу Віктора Януковича та партій, що його підтримують», - додав він.

 

«Репортери без кордонів» зараз мають песимістичний прогноз подальшого розвитку ситуації зі свободою преси в Україні. Так само песимістично вони оцінюють перспективу проведення в Україні вільних і чесних виборів, заявив пан Мір.

 

На думку Кристіана Міра, протести українських журналістів привертають увагу громадськості, яка створює тиск, «а це значить, що влада Януковича має пояснити свою політику, у тому числі й такі напади на свободу преси». Тому протестні акції мають свій результат, якщо не в короткостроковій, то в середньостроковій перспективі.

 

«Я вважаю, що Янукович так би не сказав (що він занепокоєний ситуацією довкола LB.ua і ТВі. - ТК), якби, можливо, не було цього громадського тиску. На мою думку, це невеличке свідчення того, що громадський тиск може щось змінити», - зазначив пан Мір.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15683
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду