Журналісту «Сегодня» перешкоджали знімати на території військової частини в Одесі

19 Липня 2012
7647
19 Липня 2012
18:09

Журналісту «Сегодня» перешкоджали знімати на території військової частини в Одесі

7647
Після втручання міліції журналісту повернули фотоапарат і відпустили з військової частини
Журналісту «Сегодня» перешкоджали знімати на території військової частини в Одесі

Журналіста газети «Сегодня» Олександра Сибірцева незаконно утримували на території військової частини № А3572 в районі Шкільного аеродрому в Одесі, вилучивши в нього фотоапарат. Про це повідомляє Segodnya.ua.

 

За словами пана Сибірцева, до редакції газети звернулися військові цієї частини і повідомили про те, що «по 20 років змушені жити в нелюдських умовах». Журналіст вирішив відвідати військову частину та зробити репортаж: «Дерев'яні бараки можуть спалахнути в будь-який момент. В одній кімнаті, площею 22 квадратних метра, живуть троє людей. Я пройшов на територію військової частини, щоб зняти нестерпні умови проживання військових».

 

Олександр Сибірцев розказав, що знімав приватне житло військових. Але на виході з частини його затримав капітан Михайло Марущак. «Він штовхнув, заблокувавши вихід з військової частини. Марущак стверджує, що я нібито знімав секретні об'єкти», - зазначив журналіст.

 

Після цього в Олександра Сибірцева вилучили фотоапарат. «На ньому були тільки фото приватного житла, яке за законом дозволено знімати з дозволу господаря. Даний дозвіл був. Я прийшов на особисте запрошення капітана у відставці Валерія Мірошниченка і робив знімки тільки на його території. Я не знімав нічого, крім цих страшних бараків із цивільними. Таким чином командування частини намагається приховати жахливі умови проживання військових від громадськості», - додав пан Сибірцев.

 

За словами журналіста, командир частини загрожує йому розглядами в СБУ та судовими позовами. У військову частину розбиратися в інциденті приїхали представники прокуратури і міліції.

 

Начальник прес-служби Одеського міського УМВС Тетяна Хмельницька у коментарі «Детектор медіа» зазначила, що журналіст перебував у військовій частині «на законних підставах». «Вислухавши обидві сторони, жодних питань до журналіста з боку міліції немає. Його дії визнані законними. Військові правоохоронці також не знайшли у його фото нічого незаконного. І його відпустили з миром. Зі слів Сибірцева, міліція зреагувала оперативно», - повідомила речник міліції.

 

Капітан Михайло Марущак повернув фотоапарат журналісту, світлини з нього він не стирав, додала Тетяна Хмельницька.

 

Сам Олександр Сибірцев, за словами речника міліції, після вирішення конфлікту жодних заяв до міліції зі скаргами на дії військових не писав.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7647
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду