Журналісти пройшли до Генпрокуратури попри «замінування» та заборону суду (ФОТО)

19 Липня 2012
16070
19 Липня 2012
12:24

Журналісти пройшли до Генпрокуратури попри «замінування» та заборону суду (ФОТО)

16070
Пікетувати ГПУ не можна через замінування сусідньої будівлі і постанову суду про заборону акцій проти «мовного закону»
Журналісти пройшли до Генпрокуратури попри «замінування» та заборону суду (ФОТО)

Журналістам-пікетувальникам Генеральної прокуратури, які виступають проти тиску на інтернет-видання LB.ua і телеканал ТВі, забороняють проводити акцію через рішення суду та замінування сусідньої будівлі. Про це повідомляє кореспондент «Детектор медіа», який перебуває на місці події.

 

Спершу проводити акцію не дозволяли через те, що, нібито, за словами представника МВС, заміновано будівлю на сусідній вулиці. Після цього вийшов представник державної виконавчої служби і повідомив, що мітинг не можна проводити через постанову Київського окружного адміністративного суду від 3 липня. Цією постановою свого часу забороняли проводити акцію проти «мовного закону». Попри те, що в цьому документі про акцію журналістів не йшлося, посадовець мотивував свою заборону тим, що окрім двох суб'єктів господарювання у рішенні суду вказані «інші особи».

 



Представник виконавчої служби намагався вручити учасника акції постанову, однак не давав копії рішення суду. Тому пікетувальники відмовилися брати документ.

 

 Представник державної виконавчої служби

 

 Журналіст, активіст Наталія Соколенко

 

Наразі декілька активістів - Наталія Соколенко, Ольга Червакова, Мустафа Найєм, Юрій Луканов та Андрій Яніцький - увійшли до приміщення Генпрокуратури, щоб оголосити свої вимоги. Генеральний прокурор України Віктор Пшонка перебуває у відпустці, тому представники акції чекають на зустріч із першим заступником генпрокурора Ренатом Кузьміним, якого LB.ua вважає одним з посадовців, відповідальних за порушення кримінальної справи.

 

За словами Мустафи Найєма, серед основних вимог учасників акції - припинити перевірки ЗМІ під час виборчої кампанії (як це відбувається з каналом ТВі) та закрити кримінальну справу щодо LB.ua.

 

Серед учасників акції - генеральний директор ТВі Микола Княжицький, народні депутати Ірина Геращенко та Юрій Стець. Зараз на пікеті присутні близько 100 осіб. Окрім журналістів під будівлею Генеральної прокуратури проводять акцію ще й підприємці.

 

Микола Княжицький

 

Ірина Геращенко

 

Юрій Стець

 

Нагадаємо, 18 липня 2012 року прокуратура Києва порушила кримінальної справи за результатами перевірки за заявою народного депутата Володимира Ландіка про порушення таємниці листування державного діяча. Йдеться про публікацію sms-листування депутата на ресурсі LB.ua у листопаді 2011 року.

 

За тиждень до цього, 12 липня 2012 року, стало відомо про порушення кримінальної справи проти керівника телеканалу ТВі Миколи Княжицького. Податкові міліціонери звинувачують його в несплаті 3 млн гривень до бюджету. Сам пан Княжицький каже, що це держава має відшкодувати каналу ПДВ. Податкова міліція почала перевірку документації телеканалу, хоча голова Державної податкової служби Олександр Клименко ще наприкінці березня підписав доручення про мораторій на перевірки ЗМІ перед виборами.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Вадима Гладчука, Наталі Соколенко та Ірини Славінської з Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16070
Читайте також
19.07.2012 09:17
Дмитро Гнап, Анастасія Береза, Слідство.Інфо, «Українська правда»
26 069
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду