Журналісти пікетуватимуть прокуратуру через LB.ua і ТВі

18 Липня 2012
12390
18 Липня 2012
20:28

Журналісти пікетуватимуть прокуратуру через LB.ua і ТВі

12390
НМПУ і НСЖУ вимагають від президента припинення тиску на незалежні ЗМІ
Журналісти пікетуватимуть прокуратуру через LB.ua і ТВі

Завтра, 19 липня, об 11:00 відбудеться пікетування журналістами Генеральної прокуратури за адресою Різницька 13/15. Про це повідомив у Facebook голова Незалежної медіа-профспілки України Юрій Луканов.

 

18 липня НМПУ і Національна спілка журналістів України поширили спільну заяву, у якій вимагають від президента України Віктора Януковича як гаранта Конституції вжити всіх заходів, щоб тиск на незалежні ЗМІ в Україні припинився.

 

Обидві медійні організації, що є членами Міжнародної федерації журналістів, кваліфікують тиск на інтернет-видання LB.ua і телеканал ТВі як намір знищити незалежні ЗМІ в Україні.

 

Як відомо, 18 липня 2012 року прокуратура Києва порушила кримінальної справи за результатами перевірки за заявою народного депутата Володимира Ландіка про порушення таємниці листування державного діяча. Йдеться про публікацію sms-листування депутата на ресурсі LB.ua у листопаді 2011 року. «Журналісти зафіксували, як депутат Ландік здійснює тиск на луганську ІА "Ірта-Fax" з метою захистити свого сина, який жорстоко побив дівчину», - нагадують НМПУ та НСЖУ.

 

За тиждень до цього, 12 липня 2012 року, стало відомо про порушення кримінальної справи проти керівника телеканалу ТВі Миколи Княжицького. Податкові міліціонери звинувачують його у несплаті 3 млн гривень до бюджету. Сам пан Княжицький каже, що це держава має відшкодувати каналу ПДВ. Податкова міліція почала перевірку документації телеканалу, хоча голова Державної податкової служби Олександр Клименко ще наприкінці березня підписав доручення про мораторій на перевірки ЗМІ перед виборами.

 

НМПУ та НСЖУ вважають, що Віктор Янукович як голова держави має стати на захист LB.ua і ТВі, «інакше він особисто буде нести всю відповідальність за знищення незалежних ЗМІ в Україні».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12390
Читайте також
31.07.2012 18:12
Пріска Орсонно, Оксана Романюк, «Репортери без кордонів», для «Детектор медіа»
20 572
19.07.2012 09:17
Дмитро Гнап, Анастасія Береза, Слідство.Інфо, «Українська правда»
26 068
19.07.2012 08:31
Мустафа Найем, «Блоги. Українська правда»
31 017
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
степан
4296 дн. тому
и чего стоят заверения мирошниченко на передаче у шустера!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду