Прокуратура порушила кримінальну справу щодо LB.ua за заявою Ландіка

18 Липня 2012
12160
18 Липня 2012
13:21

Прокуратура порушила кримінальну справу щодо LB.ua за заявою Ландіка

12160
Через публікацію sms-листування
Прокуратура порушила кримінальну справу щодо LB.ua за заявою Ландіка

Прокуратура Печерського району Києва порушила кримінальну справу за результатами перевірки заяви народного депутата Володимира Ландіка щодо порталу Lb.ua. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

 

Кримінальна справа порушена за фактом скоєння злочину, передбаченого ч.2 ст.163 та ч.2 ст.182 Кримінального кодексу: порушення таємниці листування чи іншої кореспонденції державного діяча, що передається засобами зв'язку, та незаконного збирання, використання, поширення конфіденційної інформації про особу, що заподіяло істотної шкоди законним правам, свободам та інтересам особи.

 

Справа порушена 18 липня 2012 року.

 

Володимир Ландік у коментарі «Детектор медіа» сказав, що йому щойно подзвонили з прокуратури і повідомили про порушення кримінальної справи. «І сказали, що я ще буду давати пояснення. Це не особиста справа і не особисті стосунки. Бо після написання мною заяви, що я не маю претензій до Соні Кошкіної, уже б її закрили.  Тут йдеться про порушення конституційних прав на таємницю листування і про втручання в особисте життя. Є моя заява, чи нема, не важливо. Я вчора наголосив на позачерговому засіданні Комітету з питань свободи слова та інформації, що не маю претензій до Кошкіної, і зараз не відмовляюся від своїх слів», - сказав Ландік.

 

Прокуратура проводила перевірку за заявою Володимира Ландіка від 21 червня 2012 року. Раніше пан Ландік заявляв, що звернувся до прокуратури з вимогою порушити кримінальну справу проти Lb.ua ще 8 місяців тому, одразу після виходу статті «Ландік-старший рятує сина за допомогою технологів і «правильних» коментарів на сайтах»

 

Нагадаємо, Володимир Ландік звернувся до прокуратури Печерського району Києва з вимогою відкрити кримінальну справу за ст.163 (передбачає до 7 років ув'язнення). Його обурила публікація його sms-листування. Слідчий прокуратури наприкінці червня звернувся до редакції LB.ua з вимогою надати відомості про фотографа видання Макса Левіна, головного редактора Олега Базара та шеф-редактора Ксенію Василенко (Соню Кошкіну).

 

Сам Володимир Ландік наголошував, що його заява до прокуратури не є спробою тиску на LB.ua і йому невідомо, чому прокуратура вирішила розглянути його заяву лише зараз.

 

Шеф-редактор порталу LB.ua Соня Кошкіна, виїхавши у відпустку за межі України, заявила, що не має наміру повертатися. Вона вважає, що заява Володимира Ландіка - привід розібратися з LB.ua і з нею особисто.

 

Пізніше LB.ua оприлюднив відкритий лист Володимира Ландіка до Соні Кошкіної, після чого Соня Кошкіна принесла вибачення від імені редакції за публікацію особистого sms-листування народного депутата.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12160
Читайте також
19.07.2012 08:55
Артем Біденко, «Блоги. Українська правда»
21 604
19.07.2012 08:19
Соня Кошкина, «Українська правда»
30 452
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду