У Брюсселі вважають, що податкова має перевіряти ТВі «з особливою обережністю»

18 Липня 2012
4326
18 Липня 2012
12:20

У Брюсселі вважають, що податкова має перевіряти ТВі «з особливою обережністю»

4326
У Брюсселі вважають, що податкова має перевіряти ТВі «з особливою обережністю»

Європейська комісія у Брюсселі звертає увагу влади на небажаність перевірок ЗМІ у передвиборний період. Так у Брюсселі відреагували на ситуацію з українським каналом ТВі,  повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

«Хоча ми і не можемо коментувати по суті кримінальне розслідування, ми вважаємо, що такого роду податкові перевірки необхідно проводити з особливою обережністю, особливо в передвиборний період», - зазначили в Єврокомісії.

 

У зв'язку з цим Брюссель нагадав про рішення Верховної Ради України, ухвалене в лютому 2012 року: рекомендувати урядовим інституціям, таким, як Державна податкова служба (ДПС), Національна рада з питань телебачення та радіомовлення, не перевіряти ЗМІ в передвиборний період.

 

«Європейська комісія звертає особливу увагу на аспекти, пов'язані зі свободою засобів масової інформації та плюралізму ЗМІ в нашому політичному діалозі з Україною. Це питання також відзначався у спільній декларації, ухваленій за підсумками останнього саміту Україна - ЄС, який відбувся в Києві 19 грудня минулого року», - наголошує комісія.

 

Також у Європейській комісії зазначили, що знають про те, що після таких рекомендацій у березні 2012 року ДПС ухвалила рішення не включати ЗМІ до порядку денного податкових перевірок у другому кварталі поточного року (що було продовжено іншим рішенням, ухваленим у червні, до третього кварталу).

 

Як повідомляла «Детектор медіа», податкова міліція міста Києва порушила кримінальну справу проти Миколи Княжицького, генерального директора телеканалу ТВі. Зранку 12 липня до офісу телерадіокомпанії «Телерадіосвіт» (телеканал ТВі) прийшли п'ятеро співробітників податкової міліції з постановою суду про виїмку документів. Податківці вважають, що телеканал недоплатив державі податків через неправильне формування кредиту з податку на додану вартість.

 

Згодом керівник прес-служби ДПС в Києві Микола Ковтуненко повідомив, що кримінальну справу проти Миколи Княжицького порушено за ухилення від сплати податків на суму понад 3 млн грн (частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу: умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).

 

17 липня Податкова надала Княжицькому постанову з обґрунтуванням підстав кримінальної справи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4326
Теги:
Читайте також
19.07.2012 09:17
Дмитро Гнап, Анастасія Береза, Слідство.Інфо, «Українська правда»
26 059
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду