На ТВі чиниться тиск – парламентарі з Комітету свободи слова

18 Липня 2012
17800
18 Липня 2012
08:29

На ТВі чиниться тиск – парламентарі з Комітету свободи слова

17800
На ТВі чиниться тиск – парламентарі з Комітету свободи слова

Представники парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації у вівторок закликали українську владу втрутитися у конфлікт Податкової з телеканалом ТВі. Тим часом генеральний директор каналу Микола Княжицький не виключає свого арешту. Цю ситуацію обговорюють і в Європейському Союзі.


«Ми підготували кілька листів-звернень. До Податкової, щоб пояснили, на яких підставах вони вимагали медичну карточку Княжицького. До Генерального прокурора України з приводу пояснень проведення перевірки. Так само до Прем'єр-міністра України з приводу порушення слідчими податкової служби України мораторію на проведення перевірок засобів масової інформації. І так само звернення до Президента України. Ми звернулися до голови Служби безпеки України, щоб пояснив, хто стежить за Княжицьким та іншими журналістами телеканалу TVI», - повідомив Радіо Свобода голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець.


За його словами, Податкова здійснює тиск на незалежний засіб масової інформації.

 

У Києві у вівторок скликали позачергове засідання Комітету з питань свободи слова та інформації, яке через відсутність кворуму провели в режимі наради. На засідання, крім голови Юрія Стеця (фракція НУНС), прийшли ще троє представників опозиції: Олександр Абдуллін, Олена Кондратюк, Віктор Уколов (фракція «БЮТ-Батьківщина»). Від провладної більшості був присутнім член фракції Партії регіонів Володимир Ландік.


Речник столичної Податкової служби Микола Ковтуненко наполягає, що претензії до генерального директора ТВі Миколи Княжицького мають вагомі підстави.

 

«У провадженні слідчого управління Державної податкової служби у місті Києві знаходиться кримінальна справа відносно директора ТОВ «Телерадіосвіт» Княжицького Миколи Леонідовича за ознаками злочину, передбаченого частиною 3, статті 212 Кримінального кодексу України - «Умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах» на загальну суму понад 3 мільйони гривень. На даний час проводиться досудове слідство слідчим підрозділом Податкової міліції міста Києва», - заявив Ковтуненко у коментарі Радіо Свобода.

 

Тим часом Микола Княжицький неодноразово спростовував ці звинувачення, а через загострення конфлікту вже не виключає свого арешту. Про це він написав у вівторок у своєму блозі.

 

Європейська комісія через ситуацією навколо телеканалу ТВі, не коментуючи безпосередньо перебіг розслідування, у вівторок звернула увагу української влади на рішення не проводити перевірки українських ЗМІ у передвиборний період.

 

Микола Закалюжний, «Радіо свобода»

Фото - «Радіо свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Микола Закалюжний, «Радіо свобода»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17800
Читайте також
19.07.2012 09:17
Дмитро Гнап, Анастасія Береза, Слідство.Інфо, «Українська правда»
26 059
18.07.2012 08:45
Артем Скоропадский, «Коммерсантъ Украина»
25 252
13.07.2012 09:06
Мария Попова, «Коммерсантъ Украина»
27 578
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду