Світовий конгрес українців просить Януковича допомогти ТВі

17 Липня 2012
6767
17 Липня 2012
12:25

Світовий конгрес українців просить Януковича допомогти ТВі

6767
Конгрес закликав міжнародне співтовариство засудити рейд податкової на ТВі
Світовий конгрес українців просить Януковича допомогти ТВі

Президент Світового конгресу українців (СКУ) Євген Чолій надіслав лист до міжнародного співтовариства, у якому висловив занепокоєння у зв'язку з рейдом податкової інспекції України до незалежного телеканалу ТВі 12 липня 2012 року. Про це йдеться у повідомлення СКУ, надісланому прес-службою каналу ТВі.

 

СКУ закликав міжнародне співтовариство засудити цей рейд та вимагає створити умови, за яких незалежні ЗМІ зможуть висвітлювати українські новини без загрози або побоювання помсти чи переслідування з боку влади.

 

За словами пана Чолія, резолюція Європейського парламенту щодо України від 1 грудня 2011 року наголошує на важливості свободи засобів масової інформації та на утриманні української влади від будь-яких спроб контролювати, прямо чи непрямо, зміст повідомлень у національних ЗМІ.

 

СКУ вважає, що такі дії податкової інспекції напередодні парламентської кампанії «не обіцяють нічого доброго для перспективи проведення вільних і справедливих виборів в Україні, у тому числі й для їх об'єктивного висвітлення незалежними ЗМІ».

 

Копію цього листа СКУ надіслав до президента Віктора Януковича, якого закликав забезпечити виконання резолюції Європейського парламенту щодо України від 1 грудня 2011 року відносно дотримання свободи слова.

 

Нагадаємо, СКУ є міжнародною координаційною організацією українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об'єднує в своєму складі українські організації із 32 країн та підтримує зв'язки з українцями ще 14 країн. Заснований у 1967 році як неприбуткова організація, у 2003 році СКУ був визнаний неурядовою організацією в Економічній та соціальній раді Організації об'єднаних націй зі спеціальним консультативним статусом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6767
Читайте також
18.07.2012 08:45
Артем Скоропадский, «Коммерсантъ Украина»
25 260
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду