Адвокатам Княжицького не дають постанову про порушення кримінальної справи

13 Липня 2012
5705
13 Липня 2012
12:46

Адвокатам Княжицького не дають постанову про порушення кримінальної справи

5705
Адвокатам Княжицького не дають постанову про порушення кримінальної справи

Слідчий  податкової міліції не надав адвокатові генерального директора ТВі Миколи Княжицького постанову про порушення кримінальної справи. Про це пан Княжицький розказав у коментарі «Детектор медіа».

 

Надалі він планує оскаржувати дії прокуратури.

 

«Слідчий відмовляється віддати справу моєму адвокату. А для того, щоб її оскаржити, мені хоча б потрібно її мати. Щоб вирішити, що робити, треба з'ясувати законність порушення справи. Бо я про це дізнався лише з рішення суду, у якому було посилання на порушення цієї кримінальної справи. Саму справу я не бачив», - додав Микола Княжицький.

 

За словами юриста ТВі та керівного партнера юридичної фірми Jurimex Юрія Крайняка,  постанову щодо порушення кримінальної справи відносно конкретної особи мають надати цій особі упродовж 3 діб. У ній мають бути зазначені причини порушення справи, а також статус, у якому перебуває особа (підозрюваний, обвинувачений і т.д.). У випадку з Миколою Княжицьким постанова чи її копія не була надіслана у відведені законом терміни.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», податкова міліція міста Києва порушила кримінальну справу проти Миколи Княжицького, генерального директора телеканалу ТВі. Зранку 12 липня до офісу телерадіокомпанії «Телерадіосвіт» (телеканал ТВі) прийшли п'ятеро співробітників податкової міліції з постановою суду про виїмку документів. Податківці вважають, що телеканал недоплатив державі податків через неправильне формування кредиту з податку на додану вартість.

 

Згодом керівник прес-служби ДПС в Києві Микола Ковтуненко повідомив, що кримінальна справа проти Миколи Княжицького порушена через ухилення від сплати податків на суму понад 3 млн гривень (частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу: умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5705
Читайте також
18.07.2012 08:45
Артем Скоропадский, «Коммерсантъ Украина»
25 252
17.07.2012 09:36
Микола Княжицький, «Блоги. Українська правда»
26 689
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ol'ga
4276 дн. тому
Шановний пане Княжицький, тримайтеся гордо та оточіть себе сильною групою підтримки -все у Вас вийде (переважно чоловіками - так буде переконливіше для більшості). Із задоволенням дивлюся Ваш канал - є дуже цікаві знахідки, об'єктивне висвітлення подій, талановита команда. Переконана, що навіть в умовах непербачуваного сьогодення створюваний Вами простір свободи, Ваші соратники допоможуть Вам особисто і каналу в цілому подолати ці недолугі спроби податківців etc. знайти дуже чорну кішку у темній кімнаті, адже її там нема!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду