Прокуратура відповіла про LB.ua не повністю – НМПУ

12 Липня 2012
11828
12 Липня 2012
17:39

Прокуратура відповіла про LB.ua не повністю – НМПУ

11828
Щоб отримати повну інформацію, заступник голови медіа-профспілки надіслав два запити до прокуратури
Прокуратура відповіла про LB.ua не повністю – НМПУ

Заступник голови Незалежної медіа-профспілки, редактор відділу «Економіка» інтернет-видання LB.ua Андрій Яніцький вважає, що інформація про відсутність кримінальної справи щодо інтернет-видання «Лівий берег», яку поширив відділ зв'язків зі ЗМІ прокуратури Києва, нічого не пояснює. Про це йдеться на сайті Незалежної медіа-профспілки.

 

«Юридично "Лівий берег" не існує. Можливо, справу порушили за фактом чи проти конкретних осіб, співробітників інтернет-видання LB.ua. З повідомлень прокуратури Києва неможливо дізнатись, чи порушена кримінальна справа проти конкретних осіб-співробітників, чи порушена справа за фактом скоєння нібито злочину», - каже пан Яніцький.

 

Андрій Яніцький звернувся до Генпрокуратури та прокуратури міста Києва з інформаційними запитами. У прокуратурі Києва повідомили, що відповідь буде надана максимум через 10 робочих днів, бо вони переадресують запит профспілки до прокуратури Печерського району Києва і таким чином час на відповідь збільшиться удвічі (у законі «Про доступ до публічної інформації» йдеться про п'ять днів).

 

Нагадаємо,12 липня LB.ua з посиланням на власні джерела повідомив про порушення кримінальної справи щодо видання за статтею 163 Кримінального кодексу України (порушення таємниці листування, вчинене щодо державного чи громадського діяча) за давньою заявою депутата Володимир Ландіка з приводу оприлюднення його приватного смс-листування. Хоча сторони вважають конфлікт вичерпаним, і Володимир Ландік уже звернувся до прокуратури Печерського району, яка розглядала його звернення, з проханням припинити переслідування видання LB.ua і його журналістів.

 

Відділ зв'язків зі ЗМІ прокуратури міста Києва повідомив, що інформація, розповсюджена у ЗМІ про нібито порушення кримінальної справи щодо LB.ua, не відповідає дійсності.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11828
Читайте також
19.07.2012 08:31
Мустафа Найем, «Блоги. Українська правда»
31 018
19.07.2012 08:19
Соня Кошкина, «Українська правда»
30 459
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду