Нацрада проліцензувала одеський супутниковий канал SATV

12 Липня 2012
8968
12 Липня 2012
17:31

Нацрада проліцензувала одеський супутниковий канал SATV

8968
Серед власників і редакційної ради – люди з одеського каналу АТВ
Нацрада проліцензувала одеський супутниковий канал SATV

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 11 липня прийняла рішення про видачу ліцензії ТОВ «ТРК "Сателліт Телевіжн"» з міста Одеса на супутникове мовлення з логотипом SATV.

 

Телеканал запропонував концепцію молодіжного розважально-інформаційного каналу, повідомила заступник голови Нацради Лариса Мудрак. При цьому в заявці мовник вказав українську мову в обсязі 50%, але пристав на пропозицію Нацради вказати в ліцензії мову не менше 75%.

 

Директором каналу є Олександр Васильєв, власниками - Оксана Розова (61%) і Ганна Ткаченко (39%), які є в числі співвласників одеського ефірного телеканалу АТВ. Юридична та фактична адреси каналу - вул. Літературна, 1-а в Одесі.

 

У редакційній раді - Оксана Розова і Ганна Ткаченко, а також головний редактор телеканалу АТВ Михайло Бардін і Семен Уралов - шеф-редактор проекту «Однако. Украина» і колишній редактор журналу «Der Sipegel. Профиль».

 

Формат каналу - інформаційно-розважальний з фільмопоказом. В ефірі буде 18 годин на добу національного продукту, у тому числі 16 годин власного виробництва, та 6 годин іноземного продукту. Інформаційно-аналітичні та публіцистичні програми становитимуть 7,5 годин на добу, культурно-мистецькі і науково-просвітницькі - по 1 годині, розважально-музичні - 3 години, дитячі - 25 хвилин, фільмопоказ - 7,5 годин.

 

Канал планує мовити із супутника Astra 1G.

 

Нагадаємо, що ТРК «Сателліт Телевіжн» брала участь у регіональному цифровому конкурсі по Одеській області (на той момент компанія була зареєстрована в селі Шпитьки Київської області), але не отримала ліцензії.

 

Водночас на засіданні 11 липня Нацрада не видала ліцензій ТОВ «Телевізійний канал "Надія"» (канал Церкви адвентистів сьомого дня, який повторно подав заявку) і ТОВ «УНТ-інформ Українське народне телебачення» (представниця компанії, за словами членів Нацради, не змогла їх переконати, заявивши, що створити канал - це її мрія). «Надія» дістала три голоси «за», «УНТ-інформ» - нуль голосів, рішення по обох заявках так і не були прийняті.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8968
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Mich
4276 дн. тому
....в том числе 16 часов собственного производства, и 6 часов иностранного продукта...)))) Смело))) но готовы помочь... обращайтесь!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду