Засновники «Львівської газети» зобов’язалися не втручатися у редакційну політику

10 Липня 2012
10788
10 Липня 2012
19:31

Засновники «Львівської газети» зобов’язалися не втручатися у редакційну політику

10788
Газета підписала із засновниками угоду про засади редакційної політики
Засновники «Львівської газети» зобов’язалися не втручатися у редакційну політику

9 липня головний редактор та директор «Львівської газети» Ігор Гулик і представник засновника - директор ТОВ «Енергія-консалтинг» Володимир Співак підписали угоду про розподіл виробничих стосунків та гарантій незалежності редакційної політики «Львівської газети». Про це «Детектор медіа» повідомив Ігор Гулик.

 

Документ передбачає зобов'язання засновника не втручатися у виробничий процес редакції інакше, ніж через внесення змін до засад редакційної політики або шляхом встановлення чітких фінансових показників. Під втручанням також розуміється заборона на висвітлення окремих тем та осіб. З іншого боку, редакція (в особі усіх штатних працівників) має дотримувати засад редакційної політики, що є складовою частиною угоди, та викладених у них етичних стандартів.

 

Сторони, що підписали документ, розцінюють його як додаткову гарантію незалежності, незаангажованості та об'єктивності журналістської праці та закликають колег з інших видань вчинити такі ж кроки.

 

Текст угоди про розподіл виробничих стосунків та гарантій незалежності редакційної політики «Львівської газети» і засад редакційної політики буде оприлюднено на сайті видання.

 

Нагадаємо, що видання належить інвестиційній компанії «Енергія консалтинг», яку пов'язують зі львівськими бізнесменами - братами Дубневичами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10788
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
olenka
4307 дн. тому
!Не смішіть мої калоші! Та власник Гулика Дубневич не уявляє, що таке честь і незалежна журналістика. Фількіна грамота.... Гулик, шкода тебе.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду