Нацагенство з питань Євро обурилося передруком блогу з Financial Times в «Українській правді»

9 Липня 2012
6841
9 Липня 2012
13:00

Нацагенство з питань Євро обурилося передруком блогу з Financial Times в «Українській правді»

6841
Про те, як «Україна по-чорному відмиває гроші на Євро-2012»
Нацагенство з питань Євро обурилося передруком блогу з Financial Times в «Українській правді»

Національне агентство з питань підготовки та проведення фінальної частини Євро-2012 в Україні вважає неприпустимим те, що «Українська правда» передрукувала матеріал з газети Financial Times за підписом експерта Ендрю Вілсона. Про це йдеться в листі Нацагентства, який отримала УП.

 

Блог пана Вілсона із сайту Financial Times «Україна по-чорному відмиває гроші на Євро-2012» «Українська правда» надрукувала 21 травня 2012 року.

 

«Вважаємо неприпустимим оперування у такому авторитетному міжнародному виданні як Financial Times якимись чутками, які пан Вілсон отримав невідомо від кого, а також передрук відповідних матеріалів українськими виданнями», - йдеться у листі, підписаному головою Нацагентства Володимиром Ковалевським, - Вважаємо, що такий повноважний діяч у галузі політології не може бути експертом у всіх сферах життя, починаючи від ратифікації угод про асоціацію та вільну торгівлю між Україною і ЄС і закінчуючи коментуванням прогресу підготовки до Євро-2012».

 

На думку Нацагентства, «власна думка британського політолога та наукового співробітника, нехай навіть Європейської ради з міжнародних відносин, не може відповідати назві "інформація"».

 

У своєму блозі на сайті Financial Times експерт Європейської ради з міжнародних відносин Ендрю Вілсон писав: «Корупція розцвіла пишним цвітом, у тому числі при підготовці до турніру. Подушове ВВП в Україні - 7200 доларів в рік, але на Євро-2012 вже витрачено більше, ніж британцями на Олімпіаду в Лондоні. З чуток, відкати на більшості проектів складають до 40%».

 

 


 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6841
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду