Голова НСЖУ нарікає, що медіа потрібні власникам для політичного впливу і лобіювання

9 Липня 2012
6860
9 Липня 2012
12:08

Голова НСЖУ нарікає, що медіа потрібні власникам для політичного впливу і лобіювання

6860
Голова НСЖУ нарікає, що медіа потрібні власникам для політичного впливу і лобіювання

Однiєю з головних проблем розвитку медiа в Украiнi є те, що для багатьох власникiв медiйних проектiв вони не е основним напрямком дiяльностi. Про це заявив голова Національної спілки журналістів України Олег Наливайко у своєму виступi на Всесвітньому медiасамiтi у Москвi, повідомили «Детектор медіа» в НСЖУ.

 

«Мати у власностi газету чи телеканал престижно i модно. Вони, на жаль, потрiбнi не для бiзнесу або виконання соціальної громадської функцiї, а для полiтичного впливу i лобiювання iнтересiв. Саме тому так легко вiдкриваються i закриваються медiйнi проекти, хоча у всьому свiтi медіа - це бiзнес, а не перепустка до клубу олігархів», - заявив пан Наливайко.

 

Серед iнших проблем галузi Олег Наливайко назвав недорозвинутий рекламний ринок в Українi, падiння газетно-журнальних накладiв через низьку купiвельну спроможність населення, високий рiвень собiвартостi виробництва i неготовнiсть маркетингових служб телеканалiв до переходу на цифрове мовлення.

 

Голова НСЖУ запросив учасникiв самiту взяти участь у Всесвітньому конгресi видавцiв i редакторiв, що пройде в Києвi у вереснi цього року.

 

«Газетний конгрес у Києвi, безумовно, буде подiєю року в медiагалузi, законодавцем мод нашого бiзнесу в цьому та наступному роцi. Ми бездоганно провели разом з польськими партнерами європейський футбольний форум, на такому ж рiвнi проведемо i медіа форум», - заявив голова НСЖУ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6860
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
щаслыва
4305 дн. тому
Так и медиа, и газетные конгрессы давно стали троллями, куда никто приличный не ходит и не слухает. Вся правда и штиль нонче — в подполе и в засаде, какие иллюзии? Кому-то хотится вытанцовывать друг перед дружкой, кому-то физию свою прославлять, но это абс не нужно ни читателям, ни не-читателям
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду