Охорона фан-зони на Хрещатику перешкодила роботі журналіста «Української правди»

29 Червня 2012
3915
29 Червня 2012
10:20

Охорона фан-зони на Хрещатику перешкодила роботі журналіста «Української правди»

3915
Стюарди не дозволили знімати активістку Femen
Охорона фан-зони на Хрещатику перешкодила роботі журналіста «Української правди»

Охорона фан-зони на Хрещатику не дозволила журналістці «Української правди» Оксані Денисовій знімати активістку Femen і виштовхала за межі майданчика для вболівальників. Про це повідомляє видання.

 

Як пише «Українська правда», під час трансляції матчу Італія-Німеччина близько 22:10 журналісти побачили, як на сходи біля головного екрану фан-зони вилізла одна з активісток Femen і побігли її фотографувати та знімати на відео.

 

Коли журналіст «Української правди» Оксана Денисова підбігла до екрану, на її шляху стали шестеро стюардів охорони.

 

«Журналістка пред'явила редакційний бейдж, отриманий у прес-центрі фан-зони, однак це не завадило їм перешкодити роботі журналіста і силою виштовхати кореспондента за межі фан-зони. Охоронці не пояснили причин своїх дій, сказавши, що «знімати заборонило керівництво». Водночас вони не спромоглися представити своє керівництво журналістам», - пише «Українська правда».

 

Оксана Денисова неодноразово нагадувала стюартам про існування 171 статті Кримінального кодексу про перешкоджання законній професійній діяльності журналіста та відповідальності за такі дії.

 

«Детектор медіа» надіслала запитання представникам фан-зони і очікує на відповідь.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3915
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
whocares
4317 дн. тому
Уточнення для "грамотіїв"-авторів: "Стюарти" (Stewart) - один з найдавніших кланів у Шотландії, до якого, з-поміж інших належала королева Марія Стюарт. А хлопці, які забезпечують порядок під час футбольних матчів, називаються "стюардами" (steward). Сподіваюсь, слово "стюардеса" автор пише через "д", а не через "т"?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду