Томенко вважає, що дітей не мають використовувати у партійній та політичній рекламі

28 Червня 2012
4590
28 Червня 2012
14:21

Томенко вважає, що дітей не мають використовувати у партійній та політичній рекламі

4590
Депутат наголошує, що зображення дітей використовують у рекламі керівників партійних організацій Партії регіонів
Томенко вважає, що дітей не мають використовувати у партійній та політичній рекламі

Заступник Голови Верховної ради України Микола Томенко вважає, що використання зображення дітей у рекламі голів обласних адміністрацій та у рекламі їх як керівників партійних організацій Партії регіонів є неприпустимим. Про це повідомляє прес-служба депутата.

 

За його словами, йдеться, зокрема, про рекламну кампанію Партії регіонів та голів Черкаської, Київської та інших області. Микола Томенко вважає це неприпустимим з моральної точки зору, і нагадує, що у багатьох країнах світу є табу на використання дітей у партійних чи політичних рекламних проектах.

 

Саме тому він вважає, що необхідно вносити зміни до законодавства про рекламу: «Якщо політичні діячі та високопосадовці сьогодні не керуються загальними принципами етики та моралі, очевидно треба вносити до закону про рекламу норму, яка б забороняла використовувати зображення дітей у партійній чи політичній рекламі». 

 

Також він звернув увагу, що останнім часом в комерційній та політичній рекламі зображення дітей почали активніше використовувати з порушенням обмежень визначених статтею 20 закону України «Про рекламу». Нагадаємо, цією нормою забороняється реклама: з використанням зображень дітей, які споживають або використовують продукцію, призначену тільки для дорослих; з інформацією, яка може підірвати авторитет батьків; з вміщенням закликів до дітей придбати продукцію; з використанням зображень справжньої або іграшкової зброї, вибухових пристроїв; тощо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4590
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду