Бондаренко ініціює розгляд ситуації з переслідуванням журналіста УП з боку СБУ

22 Червня 2012
6536
22 Червня 2012
18:36

Бондаренко ініціює розгляд ситуації з переслідуванням журналіста УП з боку СБУ

6536
У профільному парламентському комітеті
Бондаренко ініціює розгляд ситуації з переслідуванням журналіста УП з боку СБУ

Заяву «Української правди» про переслідування її журналіста Службою безпеки України розгляне на найближчому засіданні парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації. Про це заявила народний депутат від Партії регіонів, перший заступник голови цього комітету Олена Бондаренко, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

 

Комітет повинен приділяти особливу увагу будь-якій подібній інформації, вважає Олена Бондаренко.

 

«Законом України "Про комітети Верховної Ради" нам надане право контролювати дії влади й правоохоронних органів на предмет дотримання прав людини й прав журналіста, на предмет припинення спроб тиску на ЗМІ, якщо таке встановлено», - заявила пані Бондаренко.

 

Разом з тим, як відзначила депутат, необхідно врахувати й повідомлення СБУ про законність дій відносно журналіста сайту «Українська правда».

 

«Я чудово розумію, що СБУ буде обмежена таємницею слідства, і в рамках комітету ми почуємо тільки те, що буде дозволено законом. Я як депутат, як член комітету маю право внести питання до порядку денного чергового засідання. Тому вже зараз звернулася в секретаріат комітету з цією пропозицією», - сказала Олена Бондаренко.

 

Нагадаємо, 22 червня головний редактор «Української правди» Олена Притула у своєму блозі повідомила, що Служба безпеки України переслідує журналіста видання. Пані Притула наводить низку фактів які, на її думку, свідчать про подібні дії СБУ. Також пані Притула вважає, що стеження пов'язане зі спробою журналіста вийти на зв'язок з родичами людей, арештованих СБУ в якості підозрюваних в організації квітневих вибухів у Дніпропетровську.

 

Служба безпеки України підтвердила, що проводить певні «процесуальні дії» щодо журналіста «Української правди». Які саме - не уточнила.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6536
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду