Журналіст поскаржився міліції і прокуратурі на депутатів Котовська за «грабіж і застосування сили»

18 Червня 2012
9384
18 Червня 2012
19:30

Журналіст поскаржився міліції і прокуратурі на депутатів Котовська за «грабіж і застосування сили»

9384
Депутати фракції Партії регіонів грубо вигнали його із засідання міськради
Журналіст поскаржився міліції і прокуратурі на депутатів Котовська за «грабіж і застосування сили»

Журналіст видання «Избирком» Анатолій Тіорі написав заяву в міліцію, прокуратуру та на ім'я котовського міського голови Анатолія Іванова стосовно нападу на нього депутатів Котовської міськради. Про це він повідомив особисто газеті «Взгляд из Одессы».

 

«Я написав заяву до місцевої міліції, в обласне управління міліції, в прокуратуру, зараз іду на прийом до мера, віддам і йому заяву. Я вважаю, що це був грабіж із застосуванням сили - заволодіння чужим майном, знищення майна», - сказав він.

 

15 червня в ході засідання в Котовській міськраді депутати за наказом секретаря міськради Петра Обертайла напали на журналіста Анатолія Тіорі, з метою виштовхати його з зали. Йому порвали сорочку і редакційне посвідчення газети «Избирком», а депутат від Партії регіонів Наталія Войцеховська вирвала і викинула в коридор його сумку з особистими речами.

 

Речі, що пролежали кілька хвилин в будівлі місцевої прокуратури (де проходять засідання міськради) пропали, але незабаром були знайдені в жіночому туалеті.

 

Як пише сайт «Твой местный депутат», своє самоуправство Петро Обертайло аргументував тим, що минулого разу міліція відмовилася перешкоджати професійній діяльності журналістів і виганяти їх з подібного засідання.

 

Одеська обласна організація Комітету виборців України поширила офіційну заяву, в якій висловила обурення діями групи депутатів фракції Партії регіонів. Також Комітет виборців України закликає керівництво Одеської обласної державної адміністрації, Одеської обласної ради та Одеської обласної організації Партії регіонів дати відповідну публічну оцінку нападу Котовських депутатів на представника ЗМІ, а правоохоронні органи - належним чином розслідувати даний злочин і притягти до відповідальності винних.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9384
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду