У Росії затримали журналістів, які мітингували на підтримку заступника редактора «Новой газеты»

13 Червня 2012
7325
13 Червня 2012
17:00

У Росії затримали журналістів, які мітингували на підтримку заступника редактора «Новой газеты»

7325
Затримано журналістів «Эха Москвы» і головреда «Прима-News»
У Росії затримали журналістів, які мітингували на підтримку заступника редактора «Новой газеты»

У Москві біля будівлі Слідчого комітету Російської Федерації почалися затримання журналістів, які проводили пікет на підтримку заступника головреда «Новой газеты» Сергія Соколова, який залишив країну після погроз з боку глави Слідчого комітету Олександра Бастрикіна. Про це повідомила в своєму твіттері журналіст «Эха Москвы» Ірина Воробйова, пише Lenta.ru.

 

У будівлі СК були затримані заступник головного редактора «Эха Москвы» Володимир Варфоломєєв, співробітники радіостанції Аліна Гребньова, Ольга Бичкова, Нателла Болтянська і головний редактор «Прима-News», правозахисник Олександр Подрабінек.

 

У прес-службі ГУ МВС повідомили, що журналісти були затримані за «проведення несанкціонованого заходу», зазначивши, що вони прийшли на акцію «не як представники ЗМІ, а як її учасники та організатори». Наразі вирішується питання про притягнення затриманих до відповідальності.

 

Головний редактор «Эха Москвы» Олексій Венедиктов заявив у своєму блозі, що повністю підтримує учасників пікету, зазначивши, що «журналісти можуть і повинні публічно висловлювати солідарність, якщо їх колег позбавляють роботи, погрожують їм або вбивають їх».

 

Вдень 13 червня група журналістів, серед яких були спецкореспондент видавничого дому «Коммерсантъ» Ольга Аллєнова і колишній головний редактор «Вокруг света» Сергій Пархоменко, організували у Facebook групу із закликом вийти на одиночний пікет до Слідчого комітету. «Сьогодні в Росії бути журналістом небезпечно. І ми самі повинні тепер відстоювати своє право на життя і свободу, якщо вже правоохоронні органи не тільки цього не роблять, а ще й погрожують нашим колегам», - йдеться на сторінці акції. Початок пікетів біля будівлі Слідчого комітету було заплановано на 16:00.

 

Приводом для акції став опублікований у «Новой газете» лист головного редактора видання Дмитра Муратова, у якому він звинувачував голову Слідчого комітету Російської Федерації Олександра Бастрикіна в погрозах на адресу свого заступника Сергія Соколова. У тексті відкритого листа Дмитро Муратов зажадав від пана Бастрикіна гарантій безпеки для журналістів видання.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7325
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду