Набрали чинності зміни до закону про доступ до інформації

13 Червня 2012
7255
13 Червня 2012
10:16

Набрали чинності зміни до закону про доступ до інформації

7255
Не є з обмеженим доступом інформація, зазначена в деклараціях, оформлених відповідно до закону про запобігання корупції
Набрали чинності зміни до закону про доступ до інформації

13 червня набув чинності закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції"», який 12 червня був опублікований в «Голосі України». Про це повідомляє Інститут медіа права.


Зокрема, вносяться зміни до ч. 6 ст. 6 закону «Про доступ до публічної інформації»: «Не належать до інформації з обмеженим доступом відомості, зазначені у декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру, оформленої за формою і в порядку, що встановлені Законом України "Про засади запобігання і протидії корупції", крім відомостей, зазначених у пункті 7 примітки додатка до цього Закону».

Відповідно до примітки 7 Декларації про майно, доходи, витрати і  зобов'язання фінансового характеру не підлягають оприлюдненню і є інформацією з обмеженим доступом відомості щодо: «Реєстраційного номера облікової картки платника податків або серії та номера паспорта громадянина України, що зазначаються у позиціях 1 і 4 Декларації (інформація про декларанта та членів сім'ї); місцезнаходження об'єкта, що зазначаються у позиціях 2 Декларації (місце проживання) та 23-34 (земельні ділянки, житлові будинки, квартири, садовий (дачний) будинок, гаражі та інше нерухоме майно що перебуває у власності, оренді, на праві користування декларанта чи членів його сім'ї)».

 

Нагадаємо, закон «Про доступ до публічної інформації» набув чинності 9 травня 2011 року.

 

8 травня журналісти оприлюднили 10 фактів, яких не дізнались українці за рік дії закону про доступ до інформації. На прес-конференції також йшлося про те, багато органів влади досі не готові виконувати закон про доступ до інформації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7255
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Юрій Олійник
4328 дн. тому
"Набрали чинності", а не "вступили в силу" зміни... шановна "Телекритико! Закон, постанова, акт набирає чинності (коли українською). З повагою, Юрій-доречно-"в'їдливий"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду