Мер Львова вимагає транслювати матчі у фан-зонах українською мовою

11 Червня 2012
8244
11 Червня 2012
17:22

Мер Львова вимагає транслювати матчі у фан-зонах українською мовою

8244
У фан-зонах транслюють канал «Футбол», на якому присутні російські коментатори
Мер Львова вимагає транслювати матчі у фан-зонах українською мовою

Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до УЄФА з терміновою вимогою забезпечити трансляцію матчів у фан-зоні міста лише українською мовою. Про це повідомляє УНІАН.

 

10 червня з вини УЄФА під час матчу Північна Ірландія - Хорватія трансляція велася російською, а не українською мовою, повідомили УНІАН у медіа-центрі «Львів 2012».

 

«Випадок, який стався вчора, коли матч між двома збірними транслювався російською мовою, це неприпустима ситуація. Це те саме, якби у фан-зоні у Гданську транслювали матч німецькою. Прошу УЄФА негайно виправити ситуацію», - наголосив пан Садовий.

 

У фан-зоні було включення телеканалу «Футбол». За інформацією УНІАН, до режисерів надійшла чітка вказівка УЄФА транслювати матчі з каналу «Футбол», на яку їм була надана картка декодування сигналу.

 

Нагадаємо, на телеканалі «Футбол» на відміну від «України», де матчі коментують виключно українською мовою, присутні коментатори Василь Уткін і Юрій Розанов з російського каналу «НТВ+».

 

Право визначати, який канал включатимуть у фан-зонах, має виключно УЄФА, повідомив «Детектор медіа» директор телеканалу «Футбол» Олександр Денисов: «УЄФА має сигнали всіх каналів і на свій розсуд включає канали у фан-зонах. Яким чином Союз розподіляє матчі у фан-зонах і які канали їх транслюють, мені невідомо. Офіційна фан-зона - це фактично територія посольства УЄФА».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8244
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду