Парламент відхилив повторне вето президента на закон про сурдопереклад

7 Червня 2012
7388
7 Червня 2012
17:35

Парламент відхилив повторне вето президента на закон про сурдопереклад

7388
Янукович вважав, що сурдопереклад мають робити не тільки державні, а й приватні телеканали
Парламент відхилив повторне вето президента на закон про сурдопереклад

7 червня Верховна Рада відхилила закон про внесення змін до статей 43 та 49 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» з пропозиціями президента. За таке рішення проголосувало 254 народні депутати.

 

Нагадаємо, Комітет з питань свободи слова та інформації також не підтримав запропоновані президентом зміни до закону України № 8214, прийнятого 12 січня 2012 року.

 

17 лютого президент ветував закон «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (організація сурдоперекладу в державних телеорганізаціях)», повернувши його до Верховної Ради зі своїми пропозиціями. Глава держави запропонував усім телерадіоорганізаціям (незалежно від форми власності та підпорядкування) обов'язково здійснювати субтитрування або переклад на жестову мову офіційних повідомлень, кіно-, відеофільмів, передач і програм у порядку та на умовах, визначених Кабінетом Міністрів України.

 

22 березня Верховна Рада відправила цей закон на доопрацювання до профільного Комітету.

 

Віктор Янукович повторно ветував цей закон, оскільки вважає, що він визначає занадто обмежений (порівняно з нормою ст. 23 закону «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» перелік телепродукту, який має бути адаптований для сприяння інвалідам по слуху, та встановлює зовсім незначну кількість телерадіоорганізацій, на яких покладається обов'язок здійснювати таку адаптацію (32 з 1300 телекомпаній). Закон «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» вступив в силу 22 грудня 2011 року. Згідно з ним, ТРО (незалежно від форми власності та відомчого підпорядкування) мають забезпечувати субтитрування або переклад на жестову мову офіційних повідомлень, кіно-, відеофільмів, програм у порядку та на умовах, визначених урядом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7388
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду