Київська обласна влада вивела колектив зі співзасновників газети «Київська правда»

1 Червня 2012
9340
1 Червня 2012
16:03

Київська обласна влада вивела колектив зі співзасновників газети «Київська правда»

9340
Головний редактор Вадим Долганов погрожує губернатору Київщини судом
Київська обласна влада вивела колектив зі співзасновників газети «Київська правда»

 

Київська обласна рада вивела колектив газети «Київська правда» із співзасновників видання. Таке рішення було ухвалене на сесії облради наприкінці травня. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердили в прес-службі Київської облдержадміністрації.

 

«Київська правда» припускала розвиток таких подій. «Київська обласна влада на сьогодні запланувала рейдерське захоплення газети "Київська правда". Якщо незабаром ви побачите "Київську правду", де будуть старанно "вилизувати" обладміністрацію та партію влади, розповідати на повному серйозі про їхні шалені успіхи, знайте - це клон. Це - несправжня "Київська правда"», - написало видання.

 

«Окрім того, що колектив газети вивели з співзасновників, так ще й передали право випуску "Київської правди" фастівському комунальному підприємству "Поліфаст"», -зазначив у коментарі «Детектор медіа» головний редактор «Київської правди» Вадим Долганов.

 

За словами Долганова, співзасновники (Київська обласна рада та Київська облдержадміністрація) перестали фінансувати газету після того, як вона почала писати правду про владу. «А тепер вони хочуть випустити клон, хоча права на торговельну марку належать нам. Ми подали від імені підприємства позов до суду, але суд зачепившись за пертурбації з назвами редакції, які були ще в 2002-2004 роках, відмовив нам. Хоча ми так само могли подати позов і від імені редакції. Зауважу, що зустрічний позов до нас також був відхилений. Суд не захотів зв'язуватися, бо в основі тут не господарська суперечка, а політика. Як тільки вони випустять клон, тоді я подам до суду», - сказав Вадим Долганов.

 

Нагадаємо, раніше обласна газета «Київська правда» звернулася до суду з позовом про розірвання тристоронньої установчої угоди, яка була укладена 2003 року і в якій було зазначено, що у фінансуванні видання беруть участь київські облрада і облдержадміністрація (ОДА). Газета пояснила свої дії тим, що облрада і облдержадміністрація останнім часом не брали участі у фінансуванні видання. Київська ОДА, щоб захистити свої права, подала до суду зустрічний позов.

 

Як писала «Детектор медіа», Київська обласна влада з травня почала випускати свою газету «Час Київщини».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9340
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду