Українці використовують соцмережі переважно для розваг – дослідження

30 Травня 2012
5798
30 Травня 2012
15:28

Українці використовують соцмережі переважно для розваг – дослідження

5798
Українці використовують соцмережі переважно для розваг – дослідження

Головна мета використання соціальних мереж українців - розваги. Такого висновку дійшло агентство UM, провівши дослідження  соціальних медіа Wave 6*.

 

Активні українські інтернет-користувачі (які користуються інтернетом щонайменше раз на день-два) найчастіше заходять у соцмережі, аби розважитися, самовиразитися, вбити час та залишатися у контакті з друзями.

 

Приблизно такі ж цілі - розважитися - переслідують жителі більшості європейських країн і США. Для інших європейських країн та Росії соцмережі - це перш за все зв'язок (бути в курсі подій, відчути себе частиною спільноти, дізнатися думку інших), для країн південно-східної Азії - саморозвиток, для Близького Сходу і латиноамериканських країн - розширення можливостей (заробити гроші і повагу, бути креативним, пізнавати навколишній світ).   

 

Найближчим часом, вважають спеціалісти UM, зростатиме значення соцмереж як середовища для саморозвитку, тоді як роль мереж як засобів зв'язку падатиме ще більше.  

 

 

 

 

 

Українці менше, ніж користувачі соцмереж у світі загалом, використовують новітні сервіси мереж - купують товари, сидять у чаті і вказують своє поточне розташування. Частіше вони чинять традиційні дії - пишуть повідомлення, знаходять друзів, завантажують фото.

 

 

У порівнянні з менш активними користувачами активні користувачі соцмереж (ті, хто поводить у соцмережах 8 і більше годин на тиждень) є активнішими споживачами широкосмугового доступу до інтернету і домашнього Wi-Fi, а також смартфонів, планшетів, цифрових відеокамер.

 

Активні користувачі набагато більше довіряють інформації блогерів і більше готові платити за онлайн-контент (наприклад, газети).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Wave - щорічний трекінг соціальных медіа міжнародної комунікаційної мережі UM. Проводиться у 62 країнах світу з 2006 року. Кількість респондентів в Україні - 500. Вибірка компанії InMind.

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5798
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду