У Розинської на рік забрали права

28 Травня 2012
11569
28 Травня 2012
19:12

У Розинської на рік забрали права

11569
Суд визнав телеведучу винною у двох адміністративних правопорушеннях
У Розинської на рік забрали права

Голосіївський районний суд міста Києва на засіданні 28 травня постановив визнати винною ведучу Першого національного Наталію Розинську у двох адміністративних правопорушеннях та позбавив її водійських прав на один рік. Про це «Детектор медіа» повідомив її адвокат Микола Неділько.

 

Зокрема, її визнали винною в адміністративних правопорушеннях за статтею 122-2 (невиконання водіями вимог про зупинку) та ч.1 ст 130 (відмова від освідування) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Адміністративне стягнення передбачає позбавлення права керування транспортними засобами строком на один рік.

 

Наталія Розинська стверджує, що суддя Наталія Сальникова мала на руках готовий проект рішення, в якому її визнавали винною у двох адмінпорушеннях, ще до розгляду справи по суті. «Коли суддя видалилася для прийняття рішення в дорадчу кімнату, я взяла зі столу судді документи, які вона забула. А в цьому документі на момент, коли ще не було розгляду справи по суті, був готовий проект рішення, в якому вона визнавала мене винною в адміністративних правопорушеннях. Охоронець під тиском змушував мене віддати цей документ. Я показала його журналістам телеканалів "1+1", "Інтера"... Після цього я покинула залу суду», - заявила ведуча «Детектор медіа».

 

На судовому засіданні, за оцінкою Наталії Розинської, були присутні 25 працівників спецпідрозділу ДАІ «Кобра», що телеведуча трактує як психологічний тиск на неї.

 

Судовий процес, на думку Миколи Неділька, проходив з грубими порушеннями, зокрема адвокат переконаний у підробці протоколу про правопорушення Наталією Розинською: «В нашій копії протоколу не було зазначено в розділі "Свідки" самих свідків. В оригіналі протоколу, в першому  примірнику ці свідки з'явилися. Я сказав судді, що це є службове підроблення протоколу, тому що відомості про свідків вносилися після того, як нам була надана копія. Суддя на це уваги не звернула».

 

Свідки, зазначені в протоколі, які нібито бачили, що Розинська не запинилася на вимогу працівника ДАІ, цього факту не підтвердили, каже адвокат: «Жінка підтвердила тільки той факт, що Розинська нібито відмовилася підписувати протокол, оскільки він був складений не в її присутності. Інший свідок, взагалі не зазначений в протоколі, повідомив, що Розинська на вимогу працівника ДАІ зупинилася, поспілкувалася і поїхала... Ті свідки, яких привели самі працівники ДАІ, плуталися у свідченнях».

 

Суд відхилив клопотання Миколи Неділька про витребування у працівників ДАІ, МВС матеріалів справи. «Працівники ДАІ, які допитувалися в якості свідка заперечували той факт, що знімали Розинську на відеорєстратори або іншу апаратуру. А з відео, які є в інтернеті, чітко видно, що їх знімали працівники ДАІ і використали цю інформацію не як доказ в адміністративній справі, а як розвагу. Це є грубе порушення, це є вид службової інформації. За це посадові особи повинні нести відповідальність», - говорить адвокат.

 

Суд також не взяв до уваги медичної довідки про те, що Розинська не перебувала в стані алкогольного сп'яніння, мотивувавши тим, що ця довідка не може бути належним доказом, так як аналіз крові був взятий не в присутності працівника ДАІ, розповів адвокат. «Зазначу, що Розинська не відмовилася від освідування, а відмовилася поїхати відразу, оскільки направилася в травмпункт для фіксації побоїв... А суддя сприйняла це як відмову від освідування», - додав пан Неділько.

 

Коли Наталія Розинська залишила залу суду, суддя відмовила в перенесенні засідання й ухвалила рішення без отримання пояснень з боку Розинської. Це, на думку адвоката, є грубим порушенням.

 

Микола Неділько має намір оскаржувати рішення Голосіївського райсуду в Апеляційному суді міста Києва.

 

Нагадаємо, Наталія Розинська заявляла, що 2 травня її побили представники ДАІ. Згодом на сайті «Дуся» було оприлюднене відео цієї пригоди, зняте очевидцями подій.

 

У прес-службі міліції стверджували, що на ведучу складено чотири протоколи за адміністративні порушення. Ведуча визнавала лише один протокол, у якому йдеться про те, що вона відмовилася від огляду на стан алкогольного, наркотичного та іншого сп'яніння. Свою позицію пані Розинська аргументує тим, що отримала копію лише цього протоколу.

 

Адвокат телеведучої Микола Неділько не виключає, що правоохоронні органи, переслідуючи його клієнтку, намагаються вплинути на екс-майора Управління держохорони Миколу Мельниченка.

 

Через інцидент із міліціонерами Розинську відсторонили від роботи на Першому національному каналі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11569
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знайка
4342 дн. тому
УРА !!! Правильно. Будет хороший урок.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду