Професор Єльського університету звинуватив Колесніченка в порушенні авторських прав

26 Травня 2012
5646
26 Травня 2012
20:39

Професор Єльського університету звинуватив Колесніченка в порушенні авторських прав

5646
Тімоті Снайдер вимагає вибачень та знищення усіх паперових копій його книги
Професор Єльського університету звинуватив Колесніченка в порушенні авторських прав
Професор Єльського Університету Тімоті Снайдер заявив про порушення своїх авторських прав з боку народного депутата України від Партії регіонів Вадима Колєсніченка. В офіційній заяві, переданій УНІАН, пан Снайдер вимагає вибачень та знищення усіх паперових копій його книги.
 
 
«З подивом дізнався, що моя стаття з блогу у "New York Review of Books" була передрукована у збірці "ОУН и УПА: исследования о создании «исторических» мифов" (Київ, 2012). Зазвичай, я не проти передруку своїх матеріалів іншими мовами – але за однієї умови: дотримання авторських прав», - відзначив пан Снайдер.
 
 
Професор Єльского університету зазначає, що досі усі його україномовні публікації – статті у часописі «Критика» та дві книги у видавництві «Грані-Т» – дотримувалися цього правила. Але «воно було грубо порушено у випадку названої вище збірки. Видавці цієї книжки – Міжнародний антифашистський фронт та Міжнародний доброчинний фонд «Дніпро-Січ», співголовою якого є пан Колесніченко, - зверталися до мене за дозволом на передрук цього матеріалу, але я їм відмовив».
 
 
Тож, на думку Т.Снайдера, поява цього матеріалу у згаданій збірці не може кваліфікуватися інакше, як грубе порушення його авторських прав. Окрім того, зауважує професор, «вони двічі ввели в оману потенційних читачів: по-перше, назвавши мій матеріал "науковою статтею" (насправді, це є запис у блозі, котрий має свій правила і жанр, відмінний від академічної публікації), по-друге, перекрутивши послідовно впродовж усієї книжки, моє прізвище ("Шнайдер" замість "Снайдер")».
 
 
Тімоті Снайдер зауважує, що Україна зараз переживає не найкращі часи і як ніколи потребує дотримання правил цивілізованої поведінки. «Це стосується, зокрема, такої чутливої і вибухонебезпечної ділянки, як історична пам'ять та історична політика. Поведінка видавців збірки "ОУН и УПА" не є зразком ані цивілізованості, ані чутливості. Вона наносить шкоду не лише особисто мені, але й самій Україні та її образу в усьому світі», - наголосив професор Єльского університету.
 
 
У своїй заяві він вимагає від видавництва – а особисто від народного депутата В Вадима Колесніченка, співголови Міжнародного антифашистського фронту й автора передмови до цієї збірки – публічного вибачення за порушення його авторських прав, а також зняття цієї книжки з Інтернету та знищення усіх її паперових копій.
У протилежному випадку Тімоті Снайдер обіцяє вдатися до юридичних засобів.
 
 
«Детектор медіа» 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5646
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знавець
4324 дн. тому
Вадік, вєшайся! :) Стадіонний уманський юрист, мляха...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду