Олександр Харченко пішов з УНІАН

25 Травня 2012
6225
25 Травня 2012
20:06

Олександр Харченко пішов з УНІАН

6225
Олександр Харченко пішов з УНІАН

Олександр Харченко залишає інформаційне агентство УНІАН, у якому потягом 13 років був головним редактором, пише «Обком». Харченко повідомив, що трудові стосунки між ним і агентством припинено «за згодою сторін».

 

Далі Олександр Харченко планує реалізувати себе в одному з нових медіапроектів, «внісши свіжі ідеї в український медіапростір».

 

«Детектор медіа» намагається отримати коментар пана Харченка.

 

Президент УНІАН Олег Наливайко прокоментував рішення Харченка так: «На мій погляд, Олександр Харченко - один з найкращих головних редакторів серед національних видань. Він дуже відповідально ставиться до долі трудового колективу і він дуже творча особистість. Напевне, цей потенціал не дозволив йому зосередитися на менеджерських, більш адміністративних  функціях, які передбачала посада президента».

 

Нагадаємо, 18 травня Олег Наливайко повідомив, що Олександра Харченка призначать на посаду президента агенції. Такої домовленості було досягнуто на зборах трудового колективу після того як шеф-редактором призначили Михайла Ганницького, а Олександра Харченка перемістили на посаду головного редактора веб-сайту УНІАН. Пан Харченко назвав таке відсторонення порушенням трудового законодавства і пов'язав його зі своєю незгодою «робити сайт менш резонансним, з менш гострими публікаціями». Він заявив, що нове керівництво намагається таблоїдизувати УНІАН, один з найстаріших в Україні інформаційних інтернет-ресурсів.

 

Генеральний директор УНІАН Вадим Осадчий відкинув звинувачення в таблоїдизації і заявив, що усунення Харченка з посади шеф-редактора пов'язане з негативними економічними показниками агентства протягом останнього періоду.

 

Трудовий колектив УНІАН висунув низку вимог до керівництва, зокрема, повернути Олександра Харченка на посаду головного редактора УНІАН з усіма повноваженнями та створити редакційну колегію для недопущення цензури в агентстві.

 

17 травня президент УНІАН Олег Наливайко призупинив наказ про переміщення Олександра Харченка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6225
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Неравнодушный к УНИАН
4307 дн. тому
Мягкие слова Наливайко означают следующее: Саша Харченко - кипучий бездельник и никакой организатор. А свою организационную беспомощность вместе с другом Владимиром Ильченко (скупердяем, который за копеечные гонорары выпускает журнал Мандры со второй женой Лесей) прикрывает оппозиционностью, новостями про Блю и Луценко. Распустил коллектив. Есть у него сотрудника Людмила Ломака, которая делает приложение УНИАН-Анонс. Та в рабочее время на полную катушку в чатах чешет, знакомится, говорит о миссии рабыни, чешет от безделья на мазохистские темы... Жах!!! Но Харченко ушел и вот ура - поднимайся УНИАН!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду