Посол США нагадав про важливість вільної преси в Україні

17 Травня 2012
6956
17 Травня 2012
15:47

Посол США нагадав про важливість вільної преси в Україні

6956
Джон Теффт отримує інформацію про переділ бізнесу в Україні з журналістських розслідувань
Посол США нагадав про важливість вільної преси в Україні

Посол США в Україні Джон Теффт наголосив на важливості існування вільної преси, здатної проводити журналістські розслідування про корупцію та переділ бізнесу в Україні. Про це йшлося в його інтерв'ю інтернет-виданню «Українська правда».

 

Відповідаючи на запитання про те, наскільки він поінформований про те, що відбувається в царині переділу бізнесу в Україні, та чи відомо йому про поняття «Сім'я», «Родина президента», посол Теффт, зокрема, відповів: «Я отримую всю інформацію з тих - безумовно, дуже цікавих - статей, які я читаю. До речі, це знову підкреслює важливість того, про що я неодноразово казав - наявності вільної преси, її можливості розслідувати факти та історії такого плану. Але якогось свого коментаря з цього приводу я не маю».

 

На запитання, чи дивиться пан посол політичні ток-шоу, якою є його реакція і чи є це свободою слова (адже українська влада каже, що в державі існує вільна преса, бо є вільні ток-шоу) Джон Теффт зазначив, що йому не часто вдається приїхати додому вчасно увечері в п'ятницю, щоб подивитися «Шустер Live» і «Велику політику», але його працівники викладають йому зміст програм і зроблених там заяв.

 

«Так, там присутній певний мікс: є новини, є заяви від політичних діячів з різних таборів, включаючи опозицію, і є суперечки й дискусії. Але такі дебати взагалі-то є досить передбачуваними і чогось свіжого не несуть. Тобто ці шоу страждають якоюсь неминучою обмеженістю. Але при всьому при тому вони виконують певну роль, надаючи трибуну для викладу всіх точок зору», - зауважив пан посол.

 

«Наскільки в мене склалося враження за два з половиною роки роботи тут, українці отримують тут інформацію з різних джерел, і на основі цих джерел можуть скласти свою політичну позицію, свої погляди на ті чи інші події», - резюмував він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6956
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду