Журнал Мінкульту «Українська культура» очолила племінниця міністра

16 Травня 2012
10363
16 Травня 2012
17:44

Журнал Мінкульту «Українська культура» очолила племінниця міністра

10363
Попередній колектив звільнився через постійну нестачу фінансування
Журнал Мінкульту «Українська культура» очолила племінниця міністра

15 травня головним редактором журналу «Українська культура» газетно-журнального видавництва Міністерства культури було призначено журналістку Оксану Гайдук. Про це на прес-конференції, присвяченій виходу тисячного номера журналу, повідомила колишній головний редактор Марія Хрущак, за інформацією якої Оксана Гайдук є племінницею міністра культури Михайла Кулиняка. Про це пише «Дуся».

 

Раніше Оксана Гайдук у числі інших авторів працювала над наповненням «Української культури».

 

Нагадаємо, Марія Хрущак разом з колективом журналу звільнилися наприкінці квітня, коли здали в друк тисячний номер. Як пояснила на прес-конференції пані Хрущак, вони пішли через постійну нестачу фінансування.

 

«Оскільки журнал з нового року за документами повинен виходити щомісяця, а в нас діяло обмеження по штату, і при цьому ось уже рік - повна відсутність гонорарного фонду, то ми виявилися в нереальній ситуації. Минулого року, коли журнал виходив раз на три місяці, я могла знаходити гроші, щоб заплатити авторам, з різних джерел, і багато могла робити сама, але зі щомісячним виданням так працювати неможливо», - розповіла Марія Хрущак.

 

За її словами, колектив стикався з нерозумінням з боку директора газетно-журнального видавництва Лесі Білаш. «Журнал (і команда) здавався керівництву занадто сучасним, занадто авангардним, занадто кричущим», - сказала пані Хрущак. Вона додала, що людиною, яка їх підтримувала, був Олег Хавич, який займався інформаційним блоком у Мінкульті, «і так нас захищав, що зрештою йому довелося піти з міністерства».

 

«Зрештою, після його уходу і у зв'язку з тим, що з нами не розплатилися навіть за лютий на сьогодні, я вирішила піти - і мене підтримали інші співробітники. А 15 травня на моє місце призначили випускницю Інституту журналістики, племінницю міністра культури України Оксану Гайдук», - повідомила Марія Хрущак.

 

За даними сторінки у Facebook, Оксані Гайдук 23 роки, вона закінчила школу № 16 у місті Кузнецьку Кемеровської області (Росія), Інститут журналістики КНУ імені Тараса Шевченка і працювала журналістом у Міністерстві культури.

 

Як повідомляла ТК, журнал «Українська культура» газетно-журнального видавництва Міністерства культури відновив вихід в оновленому форматі у червні 2011-го. Видання цього періоду відзначала сучасна верстка та дизайн, а також увага до сучасного мистецтва.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10363
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду