Шеф-редактором УНІАНу став Ганницький. Харченко має намір судитися

16 Травня 2012
15594
16 Травня 2012
13:48

Шеф-редактором УНІАНу став Ганницький. Харченко має намір судитися

15594
Олександра Харченка перемістили на посаду головного редактора сайту. Він вважає, що його відсторонили через незгоду з таблоїдизацією УНІАНу
Шеф-редактором УНІАНу став Ганницький. Харченко має намір судитися

Шеф-редактором інформаційного агентства УНІАН призначений Михайло Ганницький, який раніше виконував обов'язки заступника головного редактора. Головний редактор агентства Олександр Харченко переміщений на посаду головного редактора веб-сайту УНІАН. Про це 16 травня повідомила агенція.

 

Михайло Ганницький з грудня минулого року також є шеф-редактором компанії «1+1 Інтернет», яка управляє інтернет-проектами групи «1+1», і з кінця 2011 року за сумісництвом працював в УНІАНі. До роботи у групі «1+1» він обіймав посаду головного редактора сайту segodnya.ua.

 

«Сподіваюся, що зі вступом Михайла на нову посаду, нам вдасться прискорити процес позитивних перетворень в агентстві, з тим, щоб зробити з нього прибуткову і впливову медіакомпанію на вітчизняному ринку, - прокоментував кадрові перестановки генеральний директор УНІАН Вадим Осадчий. - Першочергові завдання - наростити клієнтську базу передплатників агентства, поліпшивши якість і кількість ексклюзивних новин, які публікуються щодня, і підвищити відвідуваність веб-сайту unian.ua - для виконання цього завдання нам повинні допомогти досвід і знання Олександра Харченка, який тепер впритул займеться веб-ресурсом».

 

За словами Михайла Ганницького, у ряді напрямків своєї роботи агентство дещо відстало від темпів розвитку ринку. «Мені здається, що більш ефективне використання наявних у компанії ресурсів дозволить закріпити за УНІАНом лідируючі позиції на українському медіаринку».

 

Сам Олександр Харченко не згоден з такими кадровими перестановками та вважає своє переміщення порушенням трудового законодавства. Про це він сказав у коментарі «Детектор медіа».

 

«Мені вчора ввечері Вадим Осадчий запропонував звільнитися з посади головного редактора, я відмовився. І тоді він зачитав, що підписує наказ про моє переміщення в інший структурний підрозділ агентства», - розповів пан Харченко.

 

Наказ було підписано з формулюванням: «у зв'язку із необхідністю вдосоконалення системи подачі матеріалів для публікації на веб-сайті, підвищення якості роботи редакторів сайту, покращення інформативності та грамотності матеріалів, що публікуються, керуючись Ч.2. ст.32 Кодексу законів про працю Україну - наказую: Харченка Олександра Олександровича, головного редактора, перемістити з 15.05.2012 року в структурний підрозділ Веб-сайт УНІАН на посаду головного редактора».

 

«Я вперше почув про існування такої посади, у нашому агентстві ніколи такої не було, чим був вельми здивований. Я вважаю це пониженням у посаді, і потрібна моя згода на це відсторонення. За трактовкою ж генерального директора, це є переміщенням - ст. 32 Кодексу законів про працю України. На мій погляд, це абсурдно. Адже будучи редактором всього агентства, я впливав на стрічку новин, на всі проекти агентства. Після так званого "переміщення" моя компетенція буде зводитися до керівництва кількома людьми», - каже пан Харченко.

 

За законом (ч. 2 ст. 32 КзПП) не є переведенням і не потребує згоди працівника переміщення працівника на тому ж підприємстві, в установі, організації на інше робоче місце, в інший структурний підрозділ у тій же місцевості, доручення роботи на іншому механізмі або агрегаті у межах спеціальності, кваліфікації чи посади, обумовленої трудовим договором.

 

За словами Олександра Харченка, сьогодні, 16 травня, під час представлення на планірці Михайла Ганницького Вадимом Осадчим, він повідомив що не згодний з наказом щодо себе і оскаржуватиме його в суді та органах прокуратури.

 

Пан Харченко запропоновану йому зміну посади пов'язує зі своєю незгодою «робити сайт менш резонансним, з менш гострими публікаціями, з тим, щоб цей сайт був пересічний, який повідомляв різні новини - жовті, і напівжовті».

 

«А ми все-таки позиціонували себе як ЗМІ, яке пише об'єктивно. Після призначення Вадима Осадчого генеральним директором у нас було багато дискусій, про що не треба писати, що тут занадто критичні, опозиційні, що багато пишемо про Тимошенко, про Луценка, про афганців. А треба більше писати про трагедію Оксани Макар, - коментує Олександр Харченко, - ...Нас не надихає приклад "Газети по-киевски", яка була хорошим проектом, на наш погляд, а замість неї на сьогодні існує не зовсім адекватна заміна, дуже прикро, що на каналі "Сіті" оптимізація витрат була спрямована в першу чергу на те, що було вбито новини, які були не найгіршими в цій країні. Боюся, що попри красиву декларацію, УНІАН може стояти в цьому ряду, бо цензура в Україні зараз не у формі темників існує, а в такій м'якій таблоїдизації ЗМІ».

 

Вадим Осадчий, коментуючи намір Олександра Харченка оскаржувати своє переміщення на іншу посаду, наголосив, що в компанії всі зміни відбуваються відповідно до чинного законодавства. Припущення пана Харченка про те, що кадрові зміни пов'язані з таблоїдизацією УНІАНу, він коментувати не став.

 

«Детектор медіа» також звернулася до Незалежної медіа-профспілки України з проханням прокоментувати законність переміщення пана Харченка на іншу посаду. Як зазначив голова НМПУ Юрій Луканов, він з юридичної точки зору поки що не готовий оцінювати цю ситуацію: «Ми консультуємося з юристами. Якщо насправді виявиться. що Харченко усунутий з порушеням закону, будемо вживати заходів».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15594
Читайте також
18.05.2012 08:09
Дмитро Білаш, «Радіо свобода»
34 991
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Gavnitckiy
4210 дн. тому
на: Знающий // 16.05.2012 14:46:41 Если честно, то как же замечательно, что есть такие знающие люди! Которые знают, у кого жена "вгодована", а у кого "обглоданные собачьи кости"))) Это прямо филиал ГЕСТАПО -- фашистская кафедра собачьих мОРД! Кстати, есть такой Сигеден Юрий Витальевич, так у него жена весит в 2 раза больше, чем он!!! Но, это не потому, что она толстая, а потому, что этот Юрец такой тощий, что это просто скелет Геббельса))) Юрец Сигеден -- это пермакультурист, людовед, вербовщик редких специалистов: http://kiev.prom.ua/p878234-poisk-verbovka-redkogo.html ))) Таких, как Гавницкий))) Кстати, этот Юрий Сигеден сверстал сайт знакомств onona.ua, где Гавницкий висел с целью найти себе партнёров по БДСM и по групповому сексу))) Но, после того, как об этом напечатала ДУСЯ, сменил цель знакомства на "занятие спортом" )))
Gavnitckiy
4210 дн. тому
ЭТО КОНЦЕРТ ТОП-MЕНЕДЖMЕНТА "1+1" И УНИАН В ГЛЕВАХЕ))) ПРОШУ ПРОЩЕНИЯ ЗА ТЕКСТ, НО ЭТО ОРИГИНАЛ. СОЛИРУЕТ MИХАИЛ ГАННИЦКИЙ -- ШЕФ-РЕДАКТОР УНИАН И ГЛАВНЫЙ РЕДАКТОР САЙТА "1+1", БЫВШИЙ ГЛАВРЕД СЕГОДНЯ.UA !!! "1+1" И УНИАН КРУПНО НЕ ПОВЕЗЛО: 1. В ПАРАШЕ: http://www.youtube.com/watch?v=N23sGpHt3YU&list=UUHrrU-aOE3sdD8-0bjXB_XA&index=7&feature=plcp 2. С ПЕСНЯКАMИ ГАВНИТСКОГО: http://www.youtube.com/watch?v=chKfpvpVzEo 3. В ДУПЛЕ: http://www.youtube.com/watch?v=fwOnX4G3yCE&list=UUHrrU-aOE3sdD8-0bjXB_XA&index=6&feature=plcp 4. И Т.Д.: http://www.youtube.com/user/tebenepovezlo СЕГОДНЯ ВСЕMИ СMИ РУКОВОДИТ ТАКАЯ ШВАЛЬ?
Редстар
4334 дн. тому
Писать нужно о том, что интресно читателю, а не навязывать, то что ненужно. Хотят Оксану Макар - давать Оксану Макар, а не билеберду никому не нужную, которая убивает время человека и не приносит пользы никому.
Знающий
4335 дн. тому
Если честно, хороший парень Саша Харченко. И старается современным быть, развелся, женился по-новой, жена хоть и полненькая ("вгодована"), но моложе и авось, как-то влияет на него. Саша стал следить за собой: лысина-одуванчик стала аккуратно постриженной, поменял костюм им. Кравчука (куплен он был в период первого срока Леонида Макаровича и носил только пиджак от него, а штаны другие) и усы стали ровные. Но не похож он по своим профессиональным кондициям (ни он, ни друг его закадычный, экономный соиздатель журнала "Мандры" с мизерными гонорарами Володя Ильченко) на профи, который дотянет уровень УНИАНа. База есть, а профессионализм Саши застрял на уровне середины 90-х. Конечно, он силится показать, что разжалован из-за того, что много писал об оппозиции в тюрьмах - Тимошенко с Луценко, но все это выглядит как банальное "попоприкрытие" и сохранение хорошей мины при плохой игре. Поэтому, как пел Высоцкий, "ну, значит, правильно, что дали" (по морде - у Высоцкого), а в нашем случае по заслугам и по авторитету, которого нет. Харченко пора на пенсию, детей и внуков няньчить и читать "Свободу" Ляшка, причмокивая языком от удовольствия. Ну, как говорил Жуков Сталину, не ставьте вы комдива командующим фронтом и расстреливать его Берии не придется. Ну не тянет экс-редактор УНИАН-тыжнэвыка Саша Харченко, УНИАН в современных условиях. Не было под ним мобильного, эксклюзивного агентства, где у журналистов хорошие связи. Саша, посмотри, как "Коммерсант-Украина" работает, они спикера из-под земли по мобилке в 10 вечера достанут. Причем, не взирая на должность. Поэтому надо попрощаться с Сашей и дать ему почетное рабчоее место в Союзе журналистов на распределении путевок на Азовское море. А вот кого на его место вопрос. Если б по амбициям такой человек был Бобровниковым, по принципиальной въедности как Руслан Черный (Коммерсант) и напыженнным, как Егор Соболев в момент защиты Андреевского спуска или захвата кабинета Попова в мэрии, то дело бы сдвинулось. А Ганницкий вряд-ли потянет. Нужно сделть его и.о. и искать нормального редактора. А Саша с Лукановым пущай выпьют горилочки и сделают себе доп. пиар в судах. Не все ж Луканову 10-минутные фильмы про Бандеру снимать...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду