Пішов із життя Ігор Лубченко

13 Травня 2012
8661
13 Травня 2012
10:19

Пішов із життя Ігор Лубченко

8661
Пішов із життя Ігор Лубченко

Сьогодні, 13 травня, на 75-му році раптово пішов з життя заслужений журналіст України, колишній голова Національної спілки журналістів України Ігор Лубченко.

 

Місце та час прощання буде повідомлено пізніше.

 

Лубченко Ігор Федорович народився 3 листопада 1937 року в місті Псков (Росія).

 

У 1960-му закінчив факультет журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Працював у редакціях кількох газет. У 1969-1975 роках був заступником редактора газети «Комсомольскоє знамя». У 1975-1982 роках - редактор газети «Молодь України», потім очолював газету «Освіта».

 

Член Спілки журналістів із моменту її заснування. Відзначений орденом «Знак пошани» та медалями, званням «заслужений журналіст України» (1987). З 1997-го по 2012-й - голова НСЖУ.

 

«Детектор медіа» висловлює щирі співчуття рідним, близьким та друзям Ігоря Лубченка. Світла йому пам'ять.

 

Крім того, у зв'язку зі смертю Ігоря Лубченка свої співчуття висловив президент України Віктор Янукович: «Пішла з життя людина, яка багато років опікувалася питаннями розвитку та роботи українських ЗМІ, приймала до серця проблеми журналістів та допомагала у їх вирішенні», - йдеться у співчутті глави держави рідним, близьким та колегам померлого.

 

 

«Детектор медіа»

 

Фото - сайт НСЖУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8661
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
s_brun
4335 дн. тому
Вічна пам'ять! А нам світлий спогад про прекрасного журналіста і талановитого організатора!
Іван
4336 дн. тому
Світла пам ять! Хороший був чоловік, до студентів завжди ставився прихильно. І це так неочікувано, бо здається лише нещодавно бачив його, такого жвавого і веселого.
Леся
4336 дн. тому
Царство небесне, чудовий був чоловік. І захист журналістів для нього був понад усе, незалежно від того, яких людина поглядів, як ставиться до НСЖУ, у ЗМІ працює чи фрілансер...
Леся
4336 дн. тому
Царство небесне, чудовий був чоловік. І захист журналістів для нього був понад усе, незалежно від того, якпих людина поглядів, як ставиться до НСЖУ, у ЗМІ працює чи фрілансер..
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду