Нацрада отримала формальні підстави анульовувати ліцензії провайдерів, які займають 35% ринку – Олена Бондаренко

8 Травня 2012
6513
8 Травня 2012
18:10

Нацрада отримала формальні підстави анульовувати ліцензії провайдерів, які займають 35% ринку – Олена Бондаренко

6513
Депутат і президент Асоціації правовласників і постачальників стурбована розширенням умов для анулювання ліцензій провайдерів
Нацрада отримала формальні підстави анульовувати ліцензії провайдерів, які займають 35% ринку – Олена Бондаренко

Народний депутат, президент Асоціації правовласників і постачальників контенту заявляє про безпідставне розширення умов для анулювання ліцензій провайдерів програмної послуги.

 

Такий висновок вона робить, проаналізувавши Положення про порядок видачі ліцензії провайдера програмної послуги, затверджене Національною радою з питань телебачення і радіомовлення та зареєстроване на початку березня Міністерством юстиції України.

 

За словами пані Бондаренко, особливо небезпечною з точки зору свободи поширення інформації є умова про анулювання ліцензії провайдера програмної послуги у випадку порушення ним статті 8 закону «Про телебачення і радіомовлення», дія якої за законодавством поширюється тільки на телерадіоорганізації.

 

Зокрема, статтею 8 закону передбачено, що жодна фізична або юридична особа не має права контролювати будь-яким чином через вплив на формування управлінських та/або наглядових органів телерадіоорганізацій понад 35% від загального обсягу відповідного територіального телерадіоінформаційного ринку - загальнонаціонального, регіонального або місцевого.

 

Після вступу Положення в силу Нацрада отримала формальні підстави для анулювання ліцензій усіх провайдерів, які мають 35% від загального обсягу відповідного ринку. Ліцензії може бути позбавлений, у тому числі, загальнонаціональний провайдер з надання населенню ефірного цифрового мовлення («Зеонбуд»).

 

Олена Бондаренко каже, що незаконне обмеження діяльності провайдерів у ключі економічної конкуренції не єдиний недолік ухваленого Положення та закликає негайно внести до нього зміни.

 

Нагадаємо, Положення про видачу, переоформлення та видачу дубліката ліцензії провайдера програмної послуги Нацрада затвердила 28 грудня 2011 року і скерувала цей регуляторний акт на реєстрацію до Мін'юсту. Мін'юст повертав цей документ Нацраді на доопрацювання без реєстрації строком на один місяць, але потім зареєстрував.

 

Провайдери просили Мін'юст не реєструвати цей документ, оскільки він не враховує раніше наданих зауважень та пропозицій, які були направленні розробнику під час громадського обговорення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6513
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду