«Будинок з баштою» «1+1» візьме участь у кінофестивалях у Шанхаї та Карлових Варах

7 Травня 2012
9945
7 Травня 2012
13:21

«Будинок з баштою» «1+1» візьме участь у кінофестивалях у Шанхаї та Карлових Варах

9945
Світова прем’єра запланована в рамках Міжнародного шанхайського кінофестивалю
«Будинок з баштою» «1+1» візьме участь у кінофестивалях у Шанхаї та Карлових Варах

«Будинок з баштою» виробництва «1+1 Production» відібраний для участі в конкурсній програмі міжнародних кінофестивалів в Шанхаї і Карлових Варах. Про це повідомляє прес-служба групи «1+1».

Зокрема, світова прем'єра кінострічки «Будинок з баштою» запланована в рамках Міжнародного шанхайського кінофестивалю, який пройде 16-19 червня 2012 року.

Європейська прем'єра українського фільму відбудеться в рамках конкурсної програми МКФ у Карлових Варах. Фільм братиме участь в секції «Від Сходу до Заходу». Повний список фільмів, що потрапили в цю секцію, буде відомий у червні.

«Раніше ми говорили про те, що "Будинок з баштою" для нас дуже сміливий експеримент. Те, що фільм вже був відібраний для показу на двох найвідоміших кінофестивалях, дозволяє нам говорити про те, що експеримент був не просто сміливим, але й успішним. Я сподіваюся, що журі гідно оцінить цю глибоку і незвичайну стрічку» - прокоментував Олександр Ткаченко, генеральний директор групи компаній «1+1».

Нагадаємо, що сценарій картини був написаний Євою Нейман за однойменним автобіографічним оповіданням Фрідріха Горенштейна. У кінострічці знялися Альберт Філозов, Катерина Голубєва, Михайло Векслер, Віталій Лінецький, Марія Поліцеймако. Дев'ятирічний хлопчик, вихованець одеського інтернату, - Дмитро Кобєцкой зіграв головну роль.

«Для мене це не перший досвід роботи з командою "1+1", і те, що ми знову отримали визнання на такому високому рівні, говорить багато про що. Це дуже складна і масштабна картина, яка зажадала багато творчих і технічних ресурсів, але головне, що ми залишилися задоволені результатом» - зазначила Єва Нейман, режисер і автор сценарію кінофільму.

«Будинок з баштою» - це трагічна історія восьмирічного хлопчика, яка сталася взимку 1944 року.  Хвору жінку із сином знімають з поїзда. Мати потрапляє до лікарні, де незабаром помирає. Маленький хлопчик опиняється сам серед чужих людей. Дитині доведеться подорослішати за один день і продовжити свій шлях одному. З вікна поїзда він в останній раз побачить станцію, назви якої не помітив, знає тільки, що на привокзальній площі стоїть старий будинок з башточкою і що тут назавжди залишилася його мама.

 

Шанхайський МКФ - найбільший кінофестиваль в Азії, який проводиться з 1993 року і має акредитацію Міжнародної федерації асоціацій кінопродюсерів, фестивалю присвоєно категорію «А».

МКФ у Карлових Варах - щорічний кінофестиваль, який проводиться в липні в Карлових Варах (Чехія). З 1956 року належить до категорії «А» і є найбільшим кінофестивалем Центральної та Східної Європи. У цьому році фестиваль пройде з 29 червня по 7 липня.

 

Раніше, у 2007 році, Олександр Ткаченко продюсував стрічку Єви Нейман «Біля річки». Фільм був представлений на кількох Міжнародних кінофестивалях і отримав срібну нагороду у Лагові (Польща).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9945
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду