Кириленко просить Мінкульт заборонити показ «Білої гвардії»

24 Квітня 2012
8698
24 Квітня 2012
14:46

Кириленко просить Мінкульт заборонити показ «Білої гвардії»

8698
Депутат вважає, що серіал розпалює міжнаціональну ворожнечу
Кириленко просить Мінкульт заборонити показ «Білої гвардії»

Лідер партії «За Україну!» В'ячеслав Кириленко просить Міністерство культури заборонити демонстрацію в Україні російського телесеріалу «Біла гвардія». Про це повідомляє «Українська правда».

 

Такий запит пан Кириленко направив до міністра культури Михайла Кулиняка.

 

На його думку, фільм «розпалює міжнаціональну ворожнечу та спотворює зміст роману Булгакова, екранізацією якого є».

 

«Серіал відверто антиукраїнський за своїм змістом. Автори телесеріалу свідомо спотворили літературний твір, на основі якого знімали свій проект, умисне зобразивши українців, які боролися за свою незалежність, неосвіченими, жорстокими, цинічними шовіністами, садистами, невігласами і антисемітами», - зазначив В'ячеслав Кириленко.

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», прес-служба «Інтера» підтверджувала інформацію про наміри показати стрічку.

 

Виробництво стрічки здійснювала «Нон-стоп продакшн» Олександра Роднянського за участю компанії «Твін медіа». Продюсери фільму - Олександр Роднянський і Серій Мелькумов. Дія стрічки відбувається у 1918 році у Києві після того, як місто залишили німці, влади зрікся Павло Скоропадський та приходять війська Симона Петлюри. Головні герої - сім'я Турбіних: Олексій, Єлена та Ніколка.

 

Режисер серіалу - Сергій Снєжкін, сценаристи - Марина і Сергій Дяченки та Сергій Снєжкін. Головні ролі у фільмі зіграли Костянтин Хабенський, Сергій Гармаш, Михайло Пореченков, Федір Бондарчук, Олексій Серебряков, Сергій Маковецький та інші.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8698
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Валерий
4377 дн. тому
Жаль, что Кириленко не обратился в Министерство Культуры вообще запретить произведение Булкакова на територии Украины( в печатном варианте) и вообще выступить с обращением снести бульдозером дом Булгакова на Андреевском спуске, а на его месте установить прижизненный памятник Виктору Андреевичу Ющенко. А если серьёзно, то вот такие как Кириленко и посадили на трон Януковича - рядовому человеку в центре и востоке Украины "закалебало" - адаптированные каналы российского ТВ на Украину (их запрет), "думай по-украински" в кабинетах чиновниках- вот люди и ошиблись и проголосовали за зека, нет теперь рейтинг Януковича упал - надо поднять его думает Кириленко. Дай людям самим оценку дать. Вернули российское ТВ - люди увидели что говно-говном и осталось - и успокоились. Так и здесь. Кстати если уж по критике сериала, то где-то проскакивало, что уж слишком масштабно в величии представлена армия Петлюры, но похоже сам сериал Кириленко не смотрел.
Сергій
4377 дн. тому
Ага, а ще вони "поліцайські посіпаки" і "фашистські прихвостні". Частіше треба дивтись сучасне російське кіно. Пізно, Слава, писати скарги. Треба було в три зміни працювати, коли були при владі... А тепер, якщо навіть влада і заборонить цей фільм, так сто інших напишуть листа в ООН, що тут придушують свободу слова.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду