Президент Walt Disney Studios подав у відставку

21 Квітня 2012
5102
21 Квітня 2012
10:10

Президент Walt Disney Studios подав у відставку

5102
після грандіозного провалу фільму «Джон Картер»
Президент Walt Disney Studios подав у відставку
Президент Walt Disney Studios Річ Росс подав у відставку, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі
 
 
Таке рішення глава студії прийняв після виходу в прокат фільму «Джон Картер», який став одним з найбільших провалів компанії. Він зазначив: «Я більше не вірю, що здатний виконувати роль президента».
 
 
Хто стане наступником Річа Росса, Disney поки що не повідомляє.
 
 
У компанії Disney пан Росс працював протягом 15 років, а главою Walt Disney Studios став у жовтні 2009 року. Раніше він був президентом каналу Disney, який створив під його керівництвом популярні серіали High School Musical і Hannah Montana.
 
 
Під час президентства Росса студія Disney уклала угоду про спільне виробництво кінокартин з Китаєм попри склалну систему квотування іноземних стрічок. 
 
 
Головний виконавчий директор компанії Боб Іглер високо оцінив внесок екс-президента в успіхи компанії: «Протягом майже десятиліття творча інтуїція, ділова хватка і цілісність натури Річа Роса принесли свої плоди в ключових структурах Disney».
 
 
Разом з тим, як зазначає Бі-бі-сі, за часів Росса студія неодноразово зазнавала збитків із фільмами «Принц Персії», «Учень чародія», «Випускний», «Вінні-Пух».
 
Рич Росс
 
ТойХтоСкоротивБюджет на «Самотнього рейнджера» з Джонні Деппом: за часів керівництва Річа Росса Disney відзначилась як помітними, так і провальними проектами
 
 
Очоливши Walt Disney Studios, 50-річний Річ Росс затвердив виробництво фантастичного фільму «Джон Картер» за романом Едгара Берроуза, який обійшовся в 250 млн доларів. (Ідея фільму розроблялося ще до того, як пан Росс очолив студію). «Джон Картер» відзначився збитками у розмірі 200 млн доларів: у США він зібрав лише 68 млн доларів, а світовібокс-офіси становлять майже 200 млн доларів. Щоби відбити витрати, фільм мав заробити у прокаті 700 млн. доларів.
 
 
На початку свого президентства Росс скоротив витрати і призупинив виконання низки проектів, яких не вважав важливими для бренду Disney: продав лейбл Miramax зовнішнім інвесторам, заморозив виробництво таких кінострічок, як «20 000 льє під водою» і «Реальні кабани-2», а також призупинив виробництво картини «Самотній рейнджер» з Джонні Деппом у головній ролі, доки її бюджет не був урізаний.
 
 
Walt Disney Co. була заснована в 1923 році як анімаційна студія. Нині корпорації належать 11 тематичних парків, два аквапарки і кілька радіостанцій і телеканалів, включно з американським каналом ABC, анімаційною студією Pixar та видавництвом Marvel Comics.
 
 
«Детектор медіа»
Фото - Бі-бі-сі 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5102
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду