Campus Radio Ukraine оголосив переможців

21 Квітня 2012
6623
21 Квітня 2012
10:25

Campus Radio Ukraine оголосив переможців

6623
Більшість поданих на конкурс «Студентський мікс» робіт не відповідає журналістським стандартам
Campus Radio Ukraine оголосив переможців
Переможцями конкурсу Campus Radio Ukraine «Студентський мікс» стали Ірина Стельмах з «Могилянської школи журналістики» та студенти Маріупольського державного університету. Про це 20-го квітня під час прес-конференції у прес-центрі Інституту журналістики КНУ ім. Т. Г. Шевченка повідомили члени журі. 
 
 
У конкурсі брали участь радіопрограми, що були створені студентами 14-ти вишів. Ці 5-10 хвилинні роботи транслювалися в ефірі Campus Radio Ukraine з листопада 2011 по квітень 2012 року. 
 
 
Журі оцінювало радіопрограми у двох номінаціях «Інформаційна програма» та «Авторський Радіопроект». Переможцем у першій номінації стала Ірина Стельмах з програмою «Могілянські новини», яка також посіла друге місце у номінації «Авторський радіо проект» з роботою «Музиканти в метро». А перше місце у цій категорії здобув авторський проект «Студенський всюдохід» студентів Маріупольського державного університету. Над цією програмою працювали Анна Козел, Ніна Сусол, Марина Бачуріна та Віктор Палажченко. 
 
 
У номінації «Інформаційна програма» друге місце посіла Анна Коваленко з Інституту журналістики з «Новинами Campus Radio». Третє місце дісталось студентці Сумського державного університету Тетяні Веремєєвій за програму «Спортлайф». Також «бронзу» за «Авторський радіопроект» отримала Дарія Коржавіна з Київського національного університету імені Тараса Шевченка з програмою «Скуштуй подорож».
 
 
Переможці конкурсу були нагороджені призами (диктофон Olympus DM-650) та дипломами.
 
 
Підводячи підсумки конкурсу, члени журі зазначили, що рівень поданих робіт не є ідеальним. Так, за словами головного редактора Київського бюро «Радіо Свобода» та члена журі Інни Кузнецової, роботи учасників конкурсу відзначає невелика частка ексклюзивної інформації, натомість контент створено на основі відкритих інтернет-джерел. «Звичайно, студенти не мають можливості передплачувати розсилки новин інформагентств та нечасто мають можливість отримувати інформацію з "перших рук". Але не лише інтернет має бути джерелом для підготовки ваших програм», - порадила журналістам-початківцям Інна Кузнецова.
 
 
А директор Інституту журналістики Володимир Різун відзначив, що більшість робіт конкурсантів не відповідали журналістським стандартам. «В назвах окремих програм було навіть зазначено "розважальні", хоча в них подавалися серйозні новини», - зауважив Володимир Різун. Він відзначив, що хоча розважальний компонент і може бути притаманний новинам, варто зважати на межу, коли журналістика переходить у  «не журналістику».
 
 
Нагадаємо, проект Campus Radio Ukraine здійснюється за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». До складу журі конкурсу увійшли керівники українських вишів, експерти та представники  ЗМІ.
 

Ярослав Шейко, для «Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6623
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду