«Українська правда» судитиметься з апаратом парламенту через надання неповної інформації

19 Квітня 2012
9861
19 Квітня 2012
10:45

«Українська правда» судитиметься з апаратом парламенту через надання неповної інформації

9861
Інтереси видання у суді представлятиме Інститут медіа права
«Українська правда» судитиметься з апаратом парламенту через надання неповної інформації

Інтернет-видання «Українська правда» 18 квітня подало до суду на апарат Верховної Ради України через те, що не отримало повної інформації на запит про квартири депутатів. Про це йдеться на сайті видання.

 

Тепер видання хоче через суд з'ясувати, хто з народних депутатів шостого скликання отримав державні квартири.

 

Раніше «Українська правда» надіслала запит щодо інформації про вартість та площу службового житла, виділеного народним депутатам. Але отримала неповну інформацію. Зокрема, виданню відмовилися вказати прізвища, імена та по батькові кожного депутата шостого скликання, який отримав службове житло. Це було аргументовано тим, що зазначені відомості належать до конфіденційної інформації, поширювати яку без згоди особи неприпустимо.

 

Однак аналіз українського законодавства про інформацію вказує на те, що надання неповної інформації в цьому випадку є неправомірними.

 

Таким чином, апарат ВР необґрунтовано відмовив «Українській правді» у наданні на запит інформації, яка, згідно з законом, є відкритою, чим порушив право позивача на доступ до публічної інформації. Інтереси видання у суді представлятиме Інститут медіа права.

 

Як відомо, в березні в апараті Верховної Ради відмовились оприлюднити імена депутатів, як і отримали квартири протягом останніх трьох каденцій парламенту.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9861
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду