Журнал «Сучасність» відроджується

19 Квітня 2012
10728
19 Квітня 2012
10:35

Журнал «Сучасність» відроджується

10728
Новим інвестором «Сучасності» буде видавництво «Спадщина-інтеграл»
Журнал «Сучасність» відроджується

Журнал «Сучасність» знову виходитиме. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив його головний редактор Тарас Федюк.

 

Нагадаємо, що протягом останніх п'яти років журнал змушений був призупиняти вихід через постійний брак коштів і зміною у зв'язку з цим інвесторів та засновників, головних редакторів і творчих колективів. Чергові номери виходили із запізненням на кілька місяців або навіть на півроку. Найтриваліша зупинка сталася з літа 2010 року і до сьогодні.

 

За словами Тараса Федюка, наразі новим інвестором «Сучасності» буде видавництво «Спадщина-інтеграл»: «Нарешті у журналу з'явився новий стабільний засновник, який має намір підтримати "Сучасність" не протягом одного-двох років, як це було дотепер, а надовго», - зазначає пан Федюк на форумі «Культреваншу».

 

Уже вийшло перше число видання, наступне очікується у травні, а з другого півріччя 2012-го журнал виходитиме регулярно, щомісяця: «Пілотні номери плануємо надсилати нашим попереднім передплатникам безкоштовно, у рахунок боргів, які назбирались за попередній час».

Як і в попередні роки, структура журналу залишиться незмінною: зошит літературний та зошит культуролого-публіцистичний. Авторами видання будуть українські та європейські світові поети, прозаїки, літературні критики, історики, культурологи, есеїсти, мемуаристи, мистецтвознавці, публіцисти.

У найближчих числах «Сучасності» читач побачить нові твори Оксани Забужко, Василя Шкляра, Сергія Жадана, Теодозії Зарівної, Олеся Ільченка, Олександра Вільчинського, Олега Солов'я, Івана Андрусяка, Лариси Денисенко, Ірен Роздобудько, Юрка Винничука та багатьох інших.

На сторінках журналу також публікуватимуться Ігор Лосєв, Віктор Каспрук, Леонід Капелюшний, Сергій Грабовський, Тарас Возняк.


«Журнал "Сучасність" не має наміру оминати гострі кути нашої історії та нашого сьогодення. Ми хочемо, щоб цей журнал став гострополемічним майданчиком для українських інтелектуалів, від почутості голосу яких залежить дуже багато в майбутньому нашої держави», - підсумовує Тарас Федюк.

 

Довідка

 

Часопис «Сучасність» почав виходити 1961 року спочатку в Німеччині, потім у Сполучених Штатах, а  з січня 1992 року - в Україні. Біля витоків «Сучасності» стояли такі відомі літератори й громадські діячі, як  Іван Кошелівець, Вольфрам Бургард, Василь Барка, Володимир Кубійович, Іван Лисяк-Рудницький, Улас Самчук, Юрій Шевельов, Богдан Рубчак, Богдан Бойчук, Віра Вовк та багато інших.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10728
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Писака
4382 дн. тому
Віддайте гроші тим, кому винні за публікації старої Сучасності! А тоді вже "відроджуйте" :/ Знову взялися дурити інтелігенцію. І знову на чолі з Кириленком?..
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду