Парламент дозволив Андрію Шевченку перейти в Комітет з питань правової політики

13 Квітня 2012
5870
13 Квітня 2012
12:13

Парламент дозволив Андрію Шевченку перейти в Комітет з питань правової політики

5870
У Комітеті з питань свободи слова та інформації залишилося 10 членів, лише четверо з яких э представниками опозиції
Парламент дозволив Андрію Шевченку перейти в Комітет з питань правової політики

13 квітня Верховна Рада ухвалила постанову № 10335 про внесення змін до постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України шостого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» щодо переходу Андрія Шевченка (фракція «БЮТ-Батьківщина») до іншого комітету. За постанову проголосувало 313 народних депутатів.

 

Таким чином, парламентарі обрали Андрія Шевченка членом Комітету з питань правової політики, увільнивши його від обов'язків члена Комітету з питань свободи слова та інформації.

 

Нагадаємо, відповідна постанова була зареєстрована 11 квітня.

 

Як писала «Детектор медіа», у Комітеті з питань правової політики Шевченко планує «розширити свою компетенцію» і «зайнятися правовими питаннями». За його словами, до парламентських виборів (28 жовтня) він має намір встигнути «ініціювати внесення змін до Конституції, попрацювати з президентом, Кабінетом Міністрів і центральними органами влади, створити механізми правової допомоги населенню».

 

Як відомо, з 24 вересня 2010 року по 13 січня 2012 року Андрій Шевченко очолював Комітет з питань свободи слова та інформації. Зняти його з цієї посади запропонувала перший заступник голови комітету Олена Бондаренко (Партія регіонів), звинувативши його в «розвалі роботи комітету» і прийнятті одноосібних рішень.

 

До обрання народним депутатом Андрій Шевченко працював телевізійним журналістом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5870
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду