Нацрада закликає до 30 квітня обговорити положення про регулювання дитячого мовлення

12 Квітня 2012
7734
12 Квітня 2012
19:05

Нацрада закликає до 30 квітня обговорити положення про регулювання дитячого мовлення

7734
Документ визначить, що таке дитячі програми
Нацрада закликає до 30 квітня обговорити положення про регулювання дитячого мовлення

Заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Лариса Мудрак закликала громадськість брати участь в обговоренні проекту «Положення про регулювання дитячого мовлення». Вона нагадала, що цей процес триватиме до 30 квітня.

 

За її словами, поки що зауваження до проекту положення надійшли лише від Спілки підприємців Тростянеччини.

 

По завершенні обговорень документ буде презентований публічно. У ньому будуть визначенні основні терміни, такі як «дитячі програми (передачі)», «програми (передачі) розраховані на дитячу аудиторію», «програми (передачі) за участі дітей» тощо.

 

Нагадаємо, Нацрада розробила проект «Положення про регулювання дитячого мовлення в Україні» і винесла його на громадське обговорення ще 7 липня 2011 року. Після цього до регулятора надійшли зауваження Незалежної асоціації телерадіомовників, яка визнала документ незадовільним і таким, що потребує повторної розробки. У березні положення знову винесли на громадське обговорення, після чого подаватимуть на реєстрацію до Мін'юсту.

 

Нагадаємо, нещодавно Нацрада ухвалила рекомендації мовникам щодо дитячих програм:

- розповсюджувати програми (передачі), розраховані на дитячу аудиторію, у добовому відрізку з 06 до 22 години, за винятком телерадіоорганізацій, що мають формат дитячого каналу мовлення;

- позначати в розкладі програм телерадіоорганізацій час трансляції програм (передач), розрахованих на дитячу аудиторію; 

- утриматися від трансляції програм (передач), спрямованих на дитячу аудиторію, перед або/та після програм (передач) виключно для повнолітніх (які можуть мати сцени з обмеженим ступенем насильства та жорстокості (бійки, застосування зброї без надмірного кровопролиття, нещасні випадки та катастрофи));

- аудіовізуальні твори, спрямовані на дитячу аудиторію, розповсюджувати з дотриманням вимог Закону України «Про авторське право і суміжні права».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7734
Читайте також
05.03.2012 08:42
Олександр Лащенко, Марічка Набока, «Радіо свобода»
6 177
17.02.2012 13:03
Андрій Кокотюха
для «Детектор медіа»
40 791
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду