Тюремники не знайшли порушень, викладених у фільмі ТВі про СІЗО

12 Квітня 2012
8236
12 Квітня 2012
18:50

Тюремники не знайшли порушень, викладених у фільмі ТВі про СІЗО

8236
«Надання послуг або за гроші мобільних телефонів – цих фактів немає, не встановлено»
Тюремники не знайшли порушень, викладених у фільмі ТВі про СІЗО

90% викладених у спецпроекті телеканалу ТВі фактів про порушення і зловживання у Київському слідчому ізоляторі (Лук'янівське СІЗО) не підтвердилися. Про це сьогодні на прес-конференції в Києві заявив голова Державної пенітенціарної служби України Олександр Лісіцков, повідомляє УНІАН.

 

«На сьогоднішній момент управлінням Державної пенітенціарної служби в Київській області проведено службове розслідування, є висновки. Всі вони направлені до прокуратури. Йде перевірка, в тому числі фактів, викладених в інтернеті, телебаченні, пресі... На сьогоднішній день 90% фактів, які були викладені, вони не підтвердились... Надання послуг або за гроші мобільних телефонів - цих фактів немає, не встановлено», - сказав пан Лісіцков.

 

Водночас, він зауважив, що в Київському слідчому ізоляторі, який побудовано понад 150 років тому, дійсно є проблеми, зокрема з каналізацією та комунікаціями водопостачання.

 

При цьому Олександр Лісіцков запевнив, що вода в СІЗО «нормальна, і є відповідні експертні підтвердження».

 

Натомість прокуратура міста Києва вже порушила кримінальну справу за фактом службової недбалості посадових осіб Київського слідчого ізолятора.

 

Перед тим, 10 квітня, було відсторонено виконувача обов'язків начальника СІЗО Євгена Домбровського.

 

Нагадаємо, це сталося внаслідок перевірки прокуратури, яка була зумовлена журналістським спецрозслідуванням «В'язниця №1» журналіста ТВі Костянтина Усова.

 

Спецпроект Костянтина Усова вийшов у рамках програми «Знак оклику!» на телеканалі ТВі, у ньому було показано побут в'язнів Київського СІЗО № 13, більш відомого як Лук'янівська в'язниця. У 45-хвилинному фільмі показані реальні історії арештантів і тюремників, короткі відеоролики, записані прихованими камерами всередині СІЗО.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8236
Читайте також
09.04.2012 17:00
Аркадій Сидорук
для «Детектор медіа»
19 726
06.04.2012 19:34
Игорь Гаркавенко
32 973
05.04.2012 16:03
Андрій Кокотюха
для «Детектор медіа»
40 150
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду