Журналіст виграв суд проти телерадіокомпанії «Вежа»

7 Квітня 2012
10076
7 Квітня 2012
16:41

Журналіст виграв суд проти телерадіокомпанії «Вежа»

10076
Окрім поновлення на роботі Георгія Жужунадзе, керівництво ТРК має сплатити йому 40 тис грн компенсації
Журналіст виграв суд проти телерадіокомпанії «Вежа»
Журналіста телерадіокомпанії «Вежа» Георгій Жужунадзе, два роки тому звільненого через конфлікт з адміністрацією ТРК, мають поновити на роботі. Цю інформацію, надану виданню Pravda.if.ua, журналіст підтвердив особисто. 
 
 
За словами пана Жужунадзе, Івано-Франківський міський суд визнав, що його звільнення з роботи було незаконним. Також суд зобов’язав керівництво ТРК виплати йому компенсацію за два роки вимушеної бездіяльності у сумі 40 тисяч гривень.
 
 
 
Як розповів пан Жужунадзе у коментарях «Детектор медіа», причиною для звільнення був тиск з боку керівництва «Вежі». Нагадаємо, у лютому 2010-го року активісти Івано-Франківської медіапрофспілки заявили, що керівництво ТРК «почало цілеспрямовано тиснути на всіх, хто виявив бажання, чи таки вступив до лав профспілки». Зокрема, директор ТРК Олена Третьяк нібито ультимативно вимагала у членів профспілки залишити цю організацію, інакше вони втратять роботу. 
 
 
 
Сам пан Жужунадзе, як писала ТК, після того, як заявив про намір обговорити конфлікт з мером Івано-Франківська, отримав вказівку директора телерадіокомпанії Олени Третьяк писати заяву про звільнення за власним бажанням, інакше вона його звільнить «за статтею». «Коли ж я відмовився писати заяву, наступного отримав дві догани. Після цього мене було звільнено», - сказав Георгій. 
 
 
 
Судова тяганина, у якій журналіст намагався довести свою правоту, тривала два роки. Програвши справу у судах першої і другої інстанції, Георгій дійшов до Вищого спеціалізованого суду. Останній, розглянувши рішення судів нижчих інстанцій, знайшов у них численні порушення, зокрема відзначив той факт, що суди не звернули жодної уваги на те, що позивач є членом виборного органу профспілкового комітету та не перевірили дану обставину. Після цього колегія суддів вирішила скасувати рішення Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 19 квітня 2011 року та ухвалу Апеляційного суду Івано-Франківської області від 6 липня 2011 року, а справу передати на новий розгляд до суду першої інстанції.
 
 

У свою чергу, Івано-Франківський міський суд, куди в лютому цього року було повернуто справу, врахувавши усі зауваження Вищого спеціалізованого суду, виніс рішення на користь журналіста, яке, відповідно до чинного законодавства, вступає в силу негайно.
 
 

«Бюрократична судова система працює не на користь журналіста», - відзначив пан Жужунадзе. За його словами, маючи на руках судове рішення, він приходив до офісу «Вежі», але не зміг поновитися на роботі через відсутність керівництва. «Олена Третьяк нині перебуває у лікарні, як було й раніше під час конфліктних ситуацій, - розповів журналіст. - Щодо  коштів, і досі не ясно, хто саме і з яких джерел має їх сплачувати. Депутати Івано-Франківської міської ради переконані, що виплачувати ці кошти з міського бюджету було би неправильно і, мовляв, платити їх має той, хто винен - комунальна телерадіокомпанія "Вежа"».  
 
 
 
У понеділок, 9 квітня, Георгій Жужунадзе має намір іти поновлюватися на роботі у супроводі журналістів. «На жаль, колеги не надто охоче пишуть про цю ситуацію - дається взнаки тиск на міські ЗМІ», - відзначив журналіст.
 
 
 
 
ТК звернеться по коментарі до Олени Третьяк та продовжить висвітлювати ситуацію на ТРК «Вежа».
 
 
 
«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10076
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду