Міжнародна делегація занепокоєна станом свободи слова в Україні

4 Квітня 2012
8555
4 Квітня 2012
12:00

Міжнародна делегація занепокоєна станом свободи слова в Україні

8555
Президент Всесвітнього форуму редакторів вважає, що високий рівень корупції і брак прозорості впливають на медіа в Україні
Міжнародна делегація занепокоєна станом свободи слова в Україні

Президент Всесвітнього форуму редакторів Ерік Б'єрагер високо оцінив прийняття закону про доступ до публічної інформації і привітав створення при президентові України Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів. Про це йшлося на зустрічі делегатів міжнародної місії з питань свободи слова Всесвітньої асоціації  газет та видавців (WAN-IFRA) з главою Адміністрації президента Сергієм Льовочкіним, яка відбулася 3 квітня, повідомляє прес-служба президента.

 

Водночас члени делегації висловили занепокоєність високим рівнем корупції і браком прозорості, які впливають на пресу, судову систему і суспільство в цілому, повідомляє прес-служба УАВПП. Делегати наголошували на необхідності створення вільного ринку преси. На їхню думку, в Україні недостатньо незалежності і плюралізму в телемовленні, існує політизація новин. Крім того, делегація відзначила випадки повної безкарності або недостатнього покарання тих, хто чинить тиск на медіа.

 

«Одне із завдань вляди - сприяти формуванню такого середовища, в якому преса може розвиватися незалежно від впливу урядових, політичних і економічних важелів», - відзначив Ерік Б'єрагер. Він закликав Адміністрацію взяти під свій контроль виконання взятих Україною міжнародних зобов'язань стосовно питань свободи слова та свободи преси.

 

Однією з тем розмови стала підготовка до проведення в Києві у вересні цього року 64-го Світового конгресу газетярів та 19-го Світового форуму редакторів. 

Сторони також обговорили питання свободи слова в Україні, проблему розповсюдження друкованих ЗМІ, роботу над створенням громадського телебачення та інші питання.

 

3 квітня делегати міжнародної місії з питань свободи слова Всесвітньої асоціації  газет та видавців (WAN-IFRA)  також зустрілися з головою Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Юрієм Стецем. Про це йдеться на сайті Комітету.

 

Під час зустрічі було обговорено низку проблемних питань зі свободи слова в Україні. Юрій Стець наголосив на існуванні цензури та замовних матеріалів в друкованих засобах масової інформації, на перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів в Україні, на існуванні проблем у журналістів із відстоюванням в судах своїх прав. Також він висловив стурбованість тим, що у зв'язку з майбутніми парламентськими  виборами ситуація зі свободи слова в країні може погіршитись.

 

На зустрічі йшлося й про роботу членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, та проблеми впровадження цифрового мовлення в Україні.

 

3 квітня делегати міжнародної місії з питань свободи слова Всесвітньої асоціації  газет та видавців (WAN-IFRA) також взяли участь у засіданні Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8555
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду