Суд щодо побиття Василя Дем’яніва призупинив слухання

4 Квітня 2012
6939
4 Квітня 2012
11:40

Суд щодо побиття Василя Дем’яніва призупинив слухання

6939
Суд щодо побиття Василя Дем’яніва призупинив слухання

3 квітня Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області зупинив повторне слухання кримінальної справи про побиття у 2010 році редактора газети «Коломийський вісник» Василя Дем'яніва на невизначений час. Про це «Детектор медіа» повідомив пан Дем'янів.

 

За словами Дем'яніва, слухання зупинені внаслідок того, що суддя-доповідач Богдана Беркещук задовольнила клопотання  представника державного обвинувачення Богдана Лейб'юка. Обвинувачення просило направити підсудного Віталія Калюжного на медичну експертизу, оскільки той перебуває на обліку в психоневрологічному кабінеті Коломийської центральної райлікарні.

 

Як зазначив пан Дем'янів, Віталій Калюжний не визнає себе винним у скоєнні злочину, хоча суд першої інстанції визнав його винним і призначив 7,5 років позбавлення волі.

 

«Усе ніби  подається  під соусом забезпечити об'єктивний та всебічний розгляд, та не з того боку», - зазначив журналіст.

 

Нагадаємо, у квітні 2011 року було ухвалено обвинувальний вирок двом підозрюваним у здійсненому нападі на редактора газети «Коломийський вісник» Василя Дем'яніва. Суд оголосив, що злочин було здійснено з метою пограбування. Однак сам постраждалий оскаржив це рішення і стверджує, що засуджені невинні, а на нього напали з помсти за критичні статті щодо коломийської влади.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Комітет захисту українських журналістів наполягає на виділенні кримінальної справи щодо замаху на життя головного редактора «Коломийського вісника» в окреме провадження і направлення її  на додаткове досудове розслідування  не до міліції, а до прокуратури для забезпечення повноти, об'єктивності й усестороннього дослідження всіх обставин справи.

 

Як повідомлялося, ввечері 23 березня 2010 року двоє зловмисників заподіяли Дем'яніву тяжкі тілесні ушкодження та втекли з місця події після того, як в ситуацію втрутився чоловік, який став випадковим очевидцем злочину. Потерпілий отримав черепно-мозкові травми і перелом ноги, і пов'язує злочин із професійною діяльністю, а в міліції вважають, що це було побутове пограбування.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6939
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду