Вищий господарський суд України прийняв рішення на користь Зинича в справі екс-видавця «Експресу»

2 Квітня 2012
10881
2 Квітня 2012
19:36

Вищий господарський суд України прийняв рішення на користь Зинича в справі екс-видавця «Експресу»

10881
Вищий господарський суд України прийняв рішення на користь Зинича в справі екс-видавця «Експресу»

20 березня Вищий господарський суд України залишив у силі рішення Господарського суду Львівської області від 27 жовтня 2011 року та Львівського апеляційного господарського суду від 15 грудня 2011 року про визнання недійсним рішення загальних зборів учасників ТОВ «Видавнича група "Супердрук"» від 14 квітня 2011 року про припинення товариства.

 

Таким чином суд залишив без задоволення касаційні скарги ТОВ «Видавнича група "Супердрук"» і ТОВ «Правобережна інформаційна компанія» на рішення судів, прийняті на користь позивача - Миколи Зинича. Про це «Детектор медіа» повідомили в юридичній фірмі «Аміда», що представляє інтереси пана Зинича в суді.

 

Нагадаємо, що ТОВ «Видавнича група "Супердрук"» є правонаступником екс-видавця газети «Експрес» ТОВ «Видавнича група "Експрес"».

 

Микола Зинич, якого було позбавлено частки у видавничій групі «Супердрук», оскаржує в суді як виключення себе зі складу учасників товариства, так і подальші рішення учасників товариства, прийняті на зборах без його участі. За словами адвоката Миколи Зинича, Андрія Потинського, нині існує понад 10 судових процесів, і всі вони направлені на поновлення прав пана Зинича як міноритарного співвласника.

 

В одному із судових процесів третьою стороною є нинішній видавець газети «Експрес» - ТОВ «Експрес медіа груп». Рішення, прийняте судом на користь пана Зинича, спонукало редакцію газети «Експрес» заявити про тиск на видання шляхом скасування в суді одного із засновницьких документів компанії-видавця.

 

«Детектор медіа» не вдалося зв'язатися з головним редактором газети «Експрес» Ігорем Починком для отримання коментаря. Раніше пан Починок не коментував справу довкола ТОВ «Видавнича група "Супердрук"» і Миколи Зинича, оскільки, за його словами, не має до неї стосунку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10881
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду