«Україна. Точка відліку» та «Балада про Бомбера» Film.ua отримають нагороди World Media Festival

2 Квітня 2012
6657
2 Квітня 2012
11:27

«Україна. Точка відліку» та «Балада про Бомбера» Film.ua отримають нагороди World Media Festival

6657
«Україна. Точка відліку» та «Балада про Бомбера» Film.ua отримають нагороди World Media Festival

Документальний фільм Сергія Буковського «Україна. Точка відліку» (спільного виробництва з Film.ua та фондом Леоніда Кравчука «Перспективна Україна») отримав нагороду Globe-Gold у підкатегорії «Документальний політичний фільм» World Media Festival. У свою чергу, серіал «Балада про Бомбера» (спільне виробництво Film.ua і «Шпиль») виграла Globe-Silver в підкатегорії «Міні-серіал». Про це повідомляється на сайті Film.ua.

 

Церемонія вручення World Media Festival пройде 9 травня в Німеччині у Гамбурзі.

 

Крім нагороди в підкатегорії, фільм «Україна. Точка відліку» має можливість отримати Globe-Grand Award в категорії «Документальний фільм», а також Globe-Grand Prix як кращий фільм фестивалю.

 

На фестиваль було подано 580 заявок з таких країн, як Австралія, Австрія, Бельгія, Канада, Чехія, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Великобританія, Індонезія, Ірландія, Італія, Японія, Люксембург, Малайзія, Норвегія, Філіппіни, Польща, Португалія, Сінгапур, Іспанія, Швеція, Швейцарія, Нідерланди, Тринідад і Тобаго, США.

 

World Media Festival - глобальний фестиваль сучасних засобів масової інформації, який був створений у 2000 році. Він об'єднує провідних спеціалістів відділів комунікацій, маркетингу, реклами та радіомовних компаній з багатьох країн світу з творчими людьми з продакшнів.

 

Як писала ТК, «Україна. Точка відліку» - документальний фільм Сергія Буковського, присвячений 20-річчю з дня проголошення незалежності України і розпаду СРСР. Один з героїв фільму - Леонід Кравчук, який поділиться спогадами про те, що насправді відбувалося у вищих ешелонах влади під час становлення незалежної України.

 

Нагадаємо, «Україна. Точка відліку» пройшла в шорт-лист фестивалю TRT Documentary Awards.

 

Серіал «Балада про Бомбера» номіновано на New York Festivals International Television & Film Awards в категорії «міні-серіал», також фільм пройшов у шорт-лист 10-го щорічного нагородження VES (10th Annual VES Awards).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6657
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду