Журналіст 5-го каналу постраждав внаслідок дій підполковника міліції (+ВІДЕО)

31 Березня 2012
10171
31 Березня 2012
23:44

Журналіст 5-го каналу постраждав внаслідок дій підполковника міліції (+ВІДЕО)

10171
Азад Сафаров працював на акції проти вирубки дерев
Журналіст 5-го каналу постраждав внаслідок дій підполковника міліції (+ВІДЕО)
У суботу, 31 березня, під час акції проти вирубки дерев у Києво-Святошинському лісопарковому господарстві постраждав кореспондент 5-го каналу Азад Сафаров. Про це повідомляє інтернет-видання Comments.ua.
 
 
За цією інформацією, журналіст висвітлював акцію. Протестувальники повалили паркан, яким було обнесене місце вирубки. Після цього міліція спробувала затримати одного з учасників акції, що спровокувало сутичку між місцевими мешканцями і міліцією. Внаслідок конфлікту постраждала і знімальна група 5-го каналу.
 
 
Як розповів «Коментарям» Азад Сафаров, підполковник міліції, заступник начальника Святошинського райвідділу міліції Микола Зева почав штовхати людей і погрожувати використанням табельної зброї. На уточнююче питання журналіста, що він має на увазі, підполковник ударив його ліктем в обличчя і кілька разів грубо відштовхнув руку з мікрофоном. Як уточнив Азад Сафаров, пан Зева «грубо відштовхнув представника "Репортерів без кордонів" Оксану Романюк».
 
До цього, як видно на відео, журналіст кілька разів просив пана Зеву показати посвідчення.
 
 
 
 
 
 
Як розповів у коментарі «Детектор медіа» Азад Сафаров, інцидент із полковників відбувся у у присутності очевидців. Звертатися до лікаря, за словами журналіста, не довелося. Слідів від удару не залишилося. 
 
 
«Заяву про перешкоджання професійній діяльності я не писатиму, бо не бачу сенсу. Але у разі порушення кримінальної справи щодо дій міліції готовий свідчити у суді», - сказав пан Сафаров.
 
 
 
Подробиці інциденту журналіст описав у своєму блозі на ТК.
 
 
 
«Детектор медіа» звернеться за коментарями до представників міліції.
 
 
«Детектор медіа» 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10171
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ден
4379 дн. тому
Евроньюз, я бачу, що ти сюди "посратися" прийшов, а не висловити свою думку. Ну в інтернеті всі герої) І не тобі мене вчити і розказувати про гендерні стереотипи, "умнік")) Адо чого тут, щодо чого прирівнюється? Це зрозуміло. Мова не про закон, а про тенденцію, яка скалалася останнім часом, лізуть, дряпаються (штовнув, штурхонув, задів ліктем і т.д.), а потім ниють, сунуть свої "корочки" журналістські і плачуть, і плачуть.. "Вдарили" (щось не видно нічого на обличчі), то й "вдарили", робота в тебе така, ніхто лізти в гущу не заставляв.. По-шарабану мені ті менти, підтримую людей, які виступили проти вирубки, але бісить постійне скиглення журналістів.
EURONEWS
4379 дн. тому
Спеціально пишу для фіналістів програми "Самий Умний" - ви хоч почетайте закони, які регламентують діяльність журналістів. Так от там написано - напад на журналіста по ступеню відповідальності прирівнюється до нападу на працівника міліції. А тереп "умники" спробуйте полковника міліції ліктем вдарити, камікадзе ви розумні... (Постійне порівняя мужиків і баб - це прямий показник відсутності культури і низького рівню розумового розвитку). Тому зрозуміло, чому у нас в країні все так хрєново. У нас нація тупіє...
Ден
4379 дн. тому
бачив сюжет на 5-му. Ніхто особливо брутально нікого не штовхав, хоч майорчик трохи і злякався). журналісти іноді бісять, лізуть, куди не просять, і спробуй його тільки зачепити... тьфу... не мужики, а баби
EURONEWS
4379 дн. тому
Открой зеньки, люмпен недоделанный...
Meesha
4380 дн. тому
Не вижу никаких журналистов. Есть профессиональные лгуны и провокаторы.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду