У Харкові залякують кров’ю директора ще одного телеканалу

27 Березня 2012
8329
27 Березня 2012
19:36

У Харкові залякують кров’ю директора ще одного телеканалу

8329
У Харкові залякують кров’ю директора ще одного телеканалу

23 березня у Харкові здійснена спроба залякування генерального директора телекомпанії «Фора» Ірини Рубашко. Про це повідомляє Інститут масової інформації.

 

Зі слів пані Рубашко, у п'ятницю 23 березня, коли вона повернулась додому, під дверима тамбура була пляма крові, а на клямці дверей тамбура висіла на вішаку сорочка, заляпана кров'ю.

 

«23 березня, у п'ятницю, мені подзвонив син та попередив, щоб я не боялася, коли прийду додому. Коли я прийшла, під дверима тамбура була розлита велика пляма крові. А на дверях висіла сорочка, також вся у крові», - розповіла вона.

 

Ірина Рубашко вважає, що це адресоване саме їй, «оскільки колись 7 канал транслював програму «Експертиза», у якій згадувалось моє прізвище - Рубашко - я ось думаю, тому і сорочку заляпали, такий собі креатив».

 

Гендиректор викликала міліцію, аби зафіксувати цей випадок: «Я викликала міліцію, яка зафіксувала цей факт. Приїхав слідчий, вилучив цю сорочку, ми написали пояснення, сусіди дали покази, що буде далі - я не знаю».

 

Пані Рубашко пов'язує цей випадок лише з професійною діяльністю: «Я припускаю, що приводом стало те, що 20 березня у газеті «2000» вишла стаття Долуханова про свободу слова по-харківськи, де було інтерв'ю Олени Баранник (директор телеканалу А/ТВК) і моє. Щодо телеканалу «Фора» - ми судимось та продовжуємо боротися, і тому, окрім, як виходу цієї статті, я нічого не бачу».

 

Як писала «Детектор медіа», 21 березня у Харкові було здійснено чергову спробу залякування директора телеканалу А/ТВК Олени Баранник. Невідомі залили майданчик перед її квартирою кров'ю, по сходовій клітці розкидали залишки печінки, тельбухи, а по стінах повзали опариші.

 

Нагадаємо, 14 вересня 2011 року було припинено мовлення харківських телеканалів «Фора», А/ТВК та АТН. Журналісти звинуватили у причетності до відключення телеканалів міського голову Харкова Геннадія Кернеса. Той, у свою чергу, відкинув звинувачення.

 

Телеканали неодноразово зверталися з листами до президента України, якого просили розібратися в ситуації.

 

17 листопада телеканал «Фора» відновив мовлення під керівництвом виконуючого обов'язки генерального директора телерадіокомпанії «Фора» Віктора Мозгового. заявляла, що призначення Віктора Мозгового є незаконним і відбувається рейдерська атака на канал.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8329
Читайте також
11.12.2011 09:13
Наталья Стативко, для «Детектор медіа»
24 924
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Fhgj
4399 дн. тому
наверное, следовало бы договориться с тем, кто за этим стоит. Мало ли на что они способны?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду